Gelderse Vallei

Wimar Jaeger nieuwe waarnemend burgemeester Scherpenzeel

Wimar Jaeger is de nieuwe tijdelijke burgemeester van Scherpenzeel.
Wimar Jaeger is de nieuwe tijdelijke burgemeester van Scherpenzeel. © ANP
SCHERPENZEEL - Commissaris van de Koning (CvdK) John Berends heeft Wimar Jaeger (D66) benoemd als waarnemend burgemeester van Scherpenzeel. Jaeger (56) was hiervoor waarnemend burgemeester van de gemeente Oostzaan en wethouder in Hilversum.
De vorige waarnemer, Eppie Klein, werd ontslagen en zijn voorganger Harry de Vries stapte zelf op. Na de verkiezingen van dit voorjaar zal de nieuwe gemeenteraad op zoek gaan naar een kroonbenoemde burgemeester.

Partijen bij elkaar brengen

De provincie zegt dat Jaeger een ervaren bestuurder is, die in zijn carrière meermaals heeft laten zien dat hij partijen bij elkaar kan brengen. Zijn stijl wordt door de provincie gekenmerkt als besluitvaardig, betrokken en verbindend.

Herindeling

Jaeger moet de rust terugbrengen in Scherpenzeel. De provincie Gelderland wilde Scherpenzeel herindelen, dat wilde Scherpenzeel niet. Uiteindelijk besloot de minister ook dat een herindeling niet nodig was. Een aantal uur na die beslissing liet Berends aan Klein weten dat hij niet langer de eerste burger van Scherpenzeel is. Klein vocht dat besluit bij de rechter aan, maar kreeg geen gelijk. Er loopt nog wel een bezwaarprocedure.