Arnhem en omstreken

Buurt geschokt na vondst dode man: 'We hebben de hele nacht niet kunnen slapen'

De politie is in de straat aanwezig.
De politie is in de straat aanwezig. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Bewoners van de Willem Beijerstraat in Arnhem zijn geschrokken van het incident dat maandagavond in hun buurt plaatsvond. Omstanders troffen er rond 23.00 uur een zwaargewonde man aan, die ter plaatse overleed aan zijn verwondingen.
Het slachtoffer is een 47-jarige man man uit Arnhem, laat de politie weten. Volgens omwonenden heeft hij een vluchtelingenachtergrond en hij woonde sinds enkele jaren in de buurt.
Een vrouw die dinsdagochtend haar honden uitlaat en hier sinds een jaar of zes woont, zegt geen idee te hebben wat haar buurtgenoot overkomen is. Ze omschrijft het slachtoffer als 'een rustige jongen', die geen trammelant veroorzaakte.
Volgens de politie is het nog onduidelijk hoe de man terecht is gekomen aan de Willem Beijerstraat en hoe hij aan zijn verwonding is gekomen. De politie doet onderzoek.
Bekijk het interview met de buurtbewoonster:
Buurt geschokt na vondst dode man

Geregeld naar de supermarkt

Er kwamen volgens de vrouw niet vaak mensen bij hem langs: wel liep hij met een goede vriend geregeld naar een nabijgelegen supermarkt. "Je had geen last hem", zegt ze. "Hij liep enkele keren per dag naar de supermarkt en dan kwam hij wel eens een praatje maken, voor de deur. Hoi buurvrouw, dag buurvrouw. Dan hadden we het erover dat hij een vluchteling was, waar hij vandaan kwam en dat hij hier leuk woonde. We konden allemaal goed met hem. Ik kan er niet over uit."
Een vrouw uit de buurt zegt erg geschrokken te zijn.
Een vrouw uit de buurt zegt erg geschrokken te zijn. © Omroep Gelderland
In de buurt zijn rood-witte politielinten gespannen op de plek waar de man werd aangetroffen. Een politieagente houdt er de wacht, nadat er in de nacht al meerdere agenten in de straat hebben gestaan om de woning van de man te bewaken. Een bedrijf dat gevels renoveert en werkzaamheden verricht in de buurt, kan met passen en meten verder werken. Een deel van hun materiaal staat achter het politielint en is nu onbereikbaar. De bouwcontainer kan bovendien niet worden gebruikt, omdat de politie daar nog onderzoek in wil doen.
We zijn helemaal verbouwereerd, hebben niet geslapen
Omwonende
Bij de vrouw met de honden zit de schrik er na afgelopen nacht in. Haar schoondochter nam maandagavond buiten poolshoogte, nadat er in korte tijd verschillende politieauto's in de straat arriveerden. "Ze kwam terug en zei: er ligt een man dood op straat. Een ander meisje dat hem gevonden heeft, had nog geprobeerd om hem te reanimeren, maar dat mocht niet baten. Ze zei dat hij meerdere malen gestoken is. Het is in een fractie van vijf minuten gebeurd. Maar hoe en waarom, dat weten we niet. We zijn helemaal verbouwereerd, hebben de hele nacht niet kunnen slapen."

Onderzoek nog gaande

De politie sluit een misdrijf niet uit en is volop bezig met een onderzoek. Een woordvoerder kan niet bevestigen dat het slachtoffer steekwonden had en kan nog niets zeggen over de omstandigheden waaronder de man maandagavond overleed.
De politie startte maandagavond al met het onderzoek.
De politie startte maandagavond al met het onderzoek. © Persbureau Heitink
Echt veilig voelt de vrouw die haar honden uitlaat zich niet. "Ik durf hier 's avonds de honden niet meer uit te laten", zegt ze. "Het kan een dwaas zijn geweest, die in het wilde weg heeft gestoken. Maar ik weet de achtergronden niet."