Rijk van Nijmegen

'Mijn ballen wegen 130 gram!!', Benny heeft de allerslechtste slogan

Benny van Es.
Benny van Es. © Anton Adelaar / RN7
NIJMEGEN - ‘Mijn ballen wegen 130 gram!!' Dát is de slogan waarmee Benny's Vleesservice uit Nijmegen de titel 'slechtste slogan van 2021' binnensleept. Bijna een kwart van de ruim 6600 uitgebrachte stemmen ging naar het bedrijf van Nijmegenaar Benny van Es, die daar best blij mee is.
"Je moet natuurlijk opvallen met een slogan en ik houd wel van een grapje. Deze slogan past bij mij", aldus Van Es, die erop wijst dat zijn gehaktballen ook écht 130 gram wegen. "Bij een bouwbedrijf is de slogan ongepast, maar hij past heel goed bij mijn vleesgroothandel."
In de verkiezing laat Van Es de slogan 'De lekkerste! borst voeding aan huis!' van Cafetaria Borst in Wezep achter zich, net als 'I amlelo' van de gemeente Almelo. Vooral die laatste vindt Van Es pas 'echt slecht'.

Positief commentaar

Op zijn eigen slogan kreeg Van Es naar eigen zeggen positief commentaar. "Hé jij met je ballen!, hoorde ik dan. Mensen vonden de slogan wel tricky vanwege de dubbelzinnigheid, maar vooral grappig."
De verkiezing van de slogan bestaat al tien jaar. In die tijd ontving de organisatie bijna 2500 slechte slogans. Ook dit jaar selecteerde een vakjury de tien slechtste slogans. Het publiek kon vorige week stemmen op de allerslechtste slogan.