Nieuws

Zorg krijgt hulp uit onverwachte hoek: 'Zodat zij weer leuke dingen kunnen doen'

Nicole: "Onze koks kunnen in een zorginstelling aan de slag of maaltijden maken voor het overbelaste zorgpersoneel."
Nicole: "Onze koks kunnen in een zorginstelling aan de slag of maaltijden maken voor het overbelaste zorgpersoneel." © Nicole van der Heide
WINTERSWIJK - Het personeel van eetcafé De Lamme in Winterswijk staat klaar om mensen in de zorg te ondersteunen. "Zij komen handen te kort en wij staan stil. Niets doen is geen optie", zegt eigenaar Nicole van der Heide strijdlustig.
Zaterdagavond maakte zij op Facebook haar plan bekend. Het idee is dat het personeel van het horecabedrijf de mensen in de zorg gaat helpen, zodat zij juist even kunnen ontspannen.

'Weer leuke dingen doen'

"We kunnen ons personeel inzetten als poetsploeg, zodat het zorgpersoneel aandacht kan schenken aan de cliënten. Onze koks kunnen we in de keuken zetten, we kunnen ook koken voor het zorgpersoneel", somt Nicole op.
Het personeel van De Lamme wil het zorgpersoneel op die manier ontlasten. "Zodat zij weer leuke dingen kunnen doen. Wij weten in de horeca hoe belangrijk het is om na een periode van hard werken, goed te ontspannen."
Vijf minuten nadat de eigenaar dit nieuws bekendmaakte op Facebook, kwamen de appjes van mensen die in de zorg werken al binnen. "We gaan inventariseren, wat we de komende week voor hen kunnen doen."

'Onze horecazaak ligt grotendeels stil'

Zaterdag werd bekend dat bij zorginstelling Zinzia corona zo hard heeft toegeslagen, dat familie en vrienden van cliënten wordt gevraagd om bij te springen.
"Hoe lang houdt het zorgpersoneel dit nog vol?", vraagt Nicole zich af. "Onze zaak ligt grotendeels stil. De vriezer ligt vol en wij staan klaar om bij te springen."
Vandaag hoopt Nicole dat er concrete afspraken met de zorginstellingen gemaakt kunnen worden, over de inzet van het personeel van eetcafé De Lamme in de zorg.