Nieuws

Op deze plekken vonden Gelderlanders na jaren hun trouwring terug

Klaas en Anne-Marieke Luiting hebben de ring gelukkig terug gevonden.
Klaas en Anne-Marieke Luiting hebben de ring gelukkig terug gevonden. © Omroep Gelderland
BARNEVELD - De zoektocht naar de eigenaar van een gevonden trouwring leidde vandaag naar het bedrijf Eicom uit Barneveld. 'Bianca getrouwd op 11 september 1992', staat er in de ring. Personeel van eetcafé De Vergulde Vos in het Zuid-Hollandse Rijpwetering vond de ring tussen de eieren. Het is niet de eerste keer dat er een zoektocht is gestart naar de eigenaar van een trouwring.
In Gelderland zijn de afgelopen jaren heel wat trouwringen verloren en verschillende zoektochten liepen gelukkig succesvol af.

Na vijftig jaar ring terug

Zo wist de 85-jarige Trijntje Fikse uit Hattem niet wat haar overkwam. Meer dan vijftig jaar nadat haar man zijn trouwring kwijtraakte, kreeg ze die terug. Een amateurarcheoloog vond de ring met zijn metaaldetector.
Bekijk hier hoe Trijntje de trouwring van haar man weer terugkrijgt:
Verloren trouwring na meer dan 50 jaar teruggevonden met metaaldetector

Ring in tuin

Hans Luijmes uit Aalten raakte zo'n 38 jaar geleden zijn trouwring kwijt en beschouwde het sieraad als verloren. Tot een zondag in mei vorig jaar, want toen lag de ring 'ineens' in de tuin. "Het is echt heel bizar. Ik kon het niet geloven en was echt even van de kaart", vertelde Hans.
Bekijk hier hoe Hans zijn ring terugvond:
Hans vindt verloren trouwring na 38 jaar terug in eigen tuin

Ringen verdwijnen in ziekenhuis

Klaas Luiting (61) verloor zijn trouwring 38 jaar geleden tijdens een bezoek aan ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk. Sindsdien gingen Klaas en zijn vrouw Anne-Marieke er vanuit dat ze de ring nooit terug zouden zien. In 2019 kreeg het echtpaar via via te horen dat er nog dertien ringen in het ziekenhuis lagen van onbekende eigenaren die deze in de loop der jaren verloren waren tijdens een bezoek. Ze konden het geluk niet op, de ring van Klaas zat ertussen!
Klaas en Anne-Marieke Luiting hebben weer allebei een trouwring.
Klaas en Anne-Marieke Luiting hebben weer allebei een trouwring. Omroep Gelderland © Omroep Gelderland

Trouwring in glasbak

De ring van Gerry Schreven uit Winssen werd in 2018 op een wel heel bijzondere plek verloren. "Ik ging lege flessen naar de glasbak brengen. Die zat redelijk vol, dus ik moest het glas doordrukken. Toen bleef een ring half hangen achter het rubber en mijn trouwring was ik kwijt', vertelde de destijds 69-jarige Gerry.
Afvalbeheerder DAR leegde de glasbak op de stoep en binnen vijf minuten werd de ring teruggevonden.