Nieuws

Een trouwring tussen Barneveldse eieren, maar wie is de eigenaar?

De ring tussen de eieren.
De ring tussen de eieren. © De Vergulde Vos.
RIJPWETERING - Wie is er met Bianca getrouwd op 11 september 1992? Dat vraagt het personeel van eetcafé De Vergulde Vos aan de Koppoellaan in het Zuid-Hollandse Rijpwetering zich af. De chefkok vond een trouwring tussen de eieren. En die zijn afkomstig uit Barneveld.
"Het was de eerste doos die we openmaakten", vertelt eigenaar van het restaurant Arjen van Leeuwen aan Omroep West. "Selina, onze chef, haalt twee eieren weg en ziet daar een mooi goud ringetje liggen. Voor hetzelfde geld zie je het niet en ligt de ring met de doos in de papierbak."
Arjen hoopt de eigenaar van de ring te vinden. "Dat zou ik heel tof vinden. De ring ligt bij mij in de keuken en kan zo opgehaald worden. We zijn nog steeds zoekende dus we kunnen alle hulp gebruiken. We hebben het minder druk dan normaal, dus het is leuk om in deze tijd je hier mee bezig te kunnen houden."

Afkomstig uit Barneveld

De opvallende vondst zat tussen de eieren van grootleverancier Horesca Horecavo uit Leiderdorp, die ze weer verkreeg via het bedrijf Eicom uit Barneveld. "Eicom stond op de sticker van de dozen van de eieren, dus ik acht de kans groter dat de ring van iemand uit Barneveld is", aldus Van Leeuwen.