Nieuws

Vuurwerk blaast raam uit woning van Joke: 'Mijn dochter was in paniek'

Het raam is uit de erker geblazen.
Het raam is uit de erker geblazen. © eigen foto Joke
ARNHEM - Het gezin van Joke uit Arnhem is afgelopen nacht flink opgeschrikt toen opeens de ruit van hun woonkamer eruit knalde. “Mijn dochter kwam in paniek onze slaapkamer binnengerend", vertelt Joke. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.
"Mijn dochter riep dat er een bom in de woonkamer was ontploft." Joke woont met haar man Henk, 16-jarige dochter en 18-jarige zoon in het huis aan de Hertshoornstraat. Toen ze in de woonkamer kwam, bleek de hele ruit van de woonkamer eruit geblazen te zijn. Er lag overal glas en de ruimte stond vol rook. “Gelukkig is niemand gewond geraakt.”

Vuurwerk

Haar 16-jarige dochter hoorde dat er werd aangebeld en vroeg zich af of ze open moest gaan doen. Op datzelfde moment volgde een enorme knal.
“De overbuurman was nog wakker en zat in zijn woonkamer. Hij was snel op straat na de knal, maar heeft niemand gezien”, vertelt Joke. Ze belde meteen 112. “Maar de politie kon na aankomst niet veel meer dan constateren dat het vuurwerk is geweest.” De politie bevestigt dit.
De hele woonkamer lag vol glas.
De hele woonkamer lag vol glas. © Eigen foto / Joke
Het is volgens de politie onduidelijk hoe dit precies gebeurd is en wie dit gedaan heeft. Joke heeft ook geen idee. “Wij hebben met niemand ruzie en de kinderen ook niet. We wonen in een leuke wijk, dus dit komt volledig uit de lucht vallen.”

'Hoe veilig zijn we?'

Het enige wat Joke kan bedenken is dat het vuurwerkvandalisme is geweest. Of wellicht een gerichte actie, waarbij de dader(s) bij het verkeerde adres waren. Dat idee maakt haar angstig. “Wat hebben ze op het oog en wie moeten ze hebben? Dat spookt door je hoofd. Hoe veilig zijn we nog thuis?”
De politie heeft vandaag buurtonderzoek gedaan. Mensen die iets hebben gezien of meer informatie hebben over wat er is gebeurd of wie erbij betrokken zijn, kunnen de politie bellen.