Nieuws

Geblaf in ondergrondse container, hulpdiensten rukken massaal uit

De brandweerlieden konden wel lachen om het speelgoedhondje.
De brandweerlieden konden wel lachen om het speelgoedhondje. © Luciano de Graaf
VAASSEN - De brandweer en politie zijn zaterdagochtend uitgerukt naar een ondergrondse container in Vaassen. "Een bewoner gooide zijn afval weg en hoorde geblaf uit de container komen", vertelt brandweerbevelvoerder Marcel.
"We kregen een melding van een dier in nood, want de bewoner had de hulpdiensten gealarmeerd", zegt de bevelvoerder van de vrijwilligerskazerne in Vaassen. "We zijn er rustig heengereden en hebben even in de container gekeken." De brandweerlieden hoorden en zagen zelf niet iets wat op een dier leek.
Maar om echt goed in de container te kunnen kijken, moesten ze wachten totdat de beheerder de container uit de grond kon halen. Toen Circulus-Berkel arriveerde is de container geleegd op een grasveldje ter plaatse. Toen bleek als snel dat de hulpdiensten voor niets waren uitgerukt.

Lachen

"Toen het afval eruit viel zagen we het meteen, een mooie knuffelhond." De brandweerlieden konden wel lachen om het feit dat ze waren uitgerukt voor een stuk speelgoed. "We hebben even op het knopje gedrukt en toen begon hij inderdaad te blaffen. "Hij heet overigens Fluffy", vult Marcel aan.
Bekijk hoe de brandweer op zoek ging naar de hond:
Hulpdiensten rukken uit voor geblaf in ondergrondse container
Het vuilnis dat inmiddels op het gras lag is weer teruggegooid in de container. Het hondje is met de brandweerlieden meegegaan als aandenken aan de bijzondere melding. "Er moet toch iemand voor 'm zorgen", grapt de bevelvoerder. "Als iemand Fluffy gaat missen, mag die hem altijd op komen halen."

'Iemand moet hem zorgen'

Ook al bleek het nu te gaan om een knuffel, meldingen als deze neemt de brandweer heel serieus. "Je hoort best vaak dat er dieren worden gedumpt. Dus dit scenario had zeker wel kunnen kloppen. En uiteindelijk had de melder gelijk, er kwam geblaf uit de container."