Leerlingen bakken hamburgers tegen de stress

De hamburgers smaken de leerlingen goed.
De hamburgers smaken de leerlingen goed. © Omroep Gelderland
BARNEVELD - Een middagje hamburgers maken, dat is weer even wat anders dan in de schoolbanken zitten. Het Johannes Fontanus College in Barneveld hoopt de druk op leerlingen ermee te verlichten. "We zien de depressiegevallen bij ons op school echt stijgen."
De workshop koken in Barneveld is een groot succes:
Leerlingen bakken hamburgers tegen coronastress
Door corona is druk op leerlingen flink toegenomen. Ze ervaren meer stress, piekeren vaker en hebben meer zorgen over de toekomst. En dan moeten ze het onderling contact ook nog eens vaak missen.
De middelbare school in Barneveld heeft geld gekregen vanuit de overheid om de coronavertragingen aan te pakken. “Dat is niet alleen om de achterstanden in te halen, maar ook om de sociale welbevinden te bevorderen”, zegt docente Willemieke van Ginkel. “Daarom doen we dit eigenlijk. Echt weer een keer wat leuks proberen te organiseren voor de kinderen.”

Hartstikke gezellig

“Op school zitten ze in de banken en moeten ze vooral luisteren naar ons. Hier zie je de leerlingen lekker met elkaar kletsen en echt dat sociale helemaal terugkomen”, aldus Van Ginkel.
De workshop koken kan op de goedkeuring van leerlingen rekenen. “Ik vind het hartstikke gezellig”, zegt één van hen. “Leuk dat we buiten school weer iets met klasgenoten doen”, aldus een ander.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!