Nieuws

Ontketende Vleminckx bezorgt NEC fraaie zege

NIJMEGEN - NEC heeft een fraaie 3-2 overwinning geboekt thuis tegen FC Groningen.
Dat was vooral te danken aan uitblinker Björn Vleminckx, die drie keer scoorde.
NEC begon overtuigend en Björn Vleminckx, die de laatste weken opzichtig faalde, opende al na enkele minuten de score. Op aangeven van John Goossens was de Belg ook goed voor de 2-0. FC Groningen nam daarna het initiatief over, maar de counters van NEC oogden gevaarlijk. Het Groningense offensief luwde snel weer, Lorenzo Davids was dichtbij de niet eens onverdiende derde treffer.
Na rust werd een schot van Goossens ternauwernood geblokt. De totaal ontketende Vleminckx zorgde bijna voor een wereldgoal, maar de paal stond in de weg. Groningen zette serieus aan. Invaller Gonzalo soleerde door de NEC-defensie en dat leidde tot een bal op de lat van Pedersen. Jasper Cillessen pakte even later een kopbal van Matavz klemvast. De doelman keerde vervolgens ook gevaarlijke inzetten van Gonzalo en Enevoldsen. Namens NEC kopte Vleminckx -hij weer- bijna de 3-0 binnen. Maar Groningen scoorde: door een prachtige lob van Enevoldsen werd Cillessen geklopt. Uit een hoekschop van de wederom weergaloos spelende Lasse Schöne sloeg Vleminckx weer toe: 3-1. Andersson maakte het nog spannend.
Scoreverloop: 1-0 en 2-0 Vleminckx 2-1 Enevoldsen 3-1 Vleminckx 3-2 Andersson
Opstelling NEC:
Babos; Will, (Chatelle), Otten, (Amieux), Zomer, Nuytinck; Sibum, Schöne, Zimling, Davids; Vleminckx, (Ten Voorde), Goossens.
Gele kaart: Schöne, Will.
12.250 toeschouwers in De Goffert.