Nieuws

Gewonde bij ongeluk met kraanwagen op A1

Een auto is geraakt door de kraanwagen.
Een auto is geraakt door de kraanwagen. © Luciano de Graaf
RADIO KOOTWIJK - De snelweg A1 was vrijdagochtend volledig afgesloten vanaf Apeldoorn in de richting van Amersfoort ter hoogte van Radio Kootwijk. Een kraanwagen is door een nog onbekende oorzaak van de weg geraakt en door de vangrail gegaan. De bestuurster van een andere auto is hierbij gewond geraakt.
De auto van de gewonde vrouw werd door de hijskraan geraakt. De bestuurster is naar het ziekenhuis gebracht, maar is niet in levensgevaar. De chauffeur van de kraanwagen is meegenomen door de politie voor onderzoek. Op het bureau bleek dat de man te veel gedronken had. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeval precies ontstaan is.

Kraanwagen door vangrail

De hulpdiensten rukten massaal uit voor het ongeluk. Er waren onder meer vijf brandweerwagens ter plaatse. De kraanwagen is door de vangrail geschoten, een auto zat klem.
Het verkeer had veel overlast van het ongeluk en werd omgeleid. Tussen Apeldoorn en Amersfoort liep de file op tot meer dan een uur. Ook in de andere rijrichting stond een file. Daar was de linkerrijstrook afgesloten voor herstelwerkzaamheden aan de vangrail.

Weg open

De weg richting Amersfoort is inmiddels weer open. De weg is vrijdag om 13.30 uur in beide richtingen vrijgegeven.
Er moest een andere kraanwagen aan te pas moet komen om de kapotte kraanwagen van de snelweg te halen.
Bekijk de video.
A1 dicht na ongeval met hijskraan