Nieuws

Je kan weer schaatsen, maar er zijn wel de nodige regeltjes

ARNHEM - De ijsbaan in het Nederlands Openluchtmuseum is zaterdag officieel geopend. Onder een aantal strikte voorwaarden kunnen kinderen en volwassenen weer even lekker schaatsen.
Voor het eerst sinds 2019 heeft het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem weer zijn 'traditionele' ijsbaan op het grote plein direct na de hoofdingang.
Vorig jaar kon het vanwege corona niet doorgaan. De ijsbaan kan nu alleen onder een aantal voorwaarden gebruikt worden, zegt voorlichter Udo Feitsma. Zo zijn er ijsmeesters, die met 'crowd control' het aantal schaatsers op de baan in de gaten houden om opstoppingen en grote groepen te voorkomen. Iedereen krijgt een tijdslot, waarin hij of zij een uur lang op de schaatsbaan los mag gaan.
Bezoekers van het Openluchtmuseum moeten bij de entree een QR-code laten zien en zich bij voorkeur van te voren via de website hebben opgegeven. In het park geldt de regel van het anderhalve meter afstand houden. "Meer dan voorgaande jaren proberen we de bezoekers gespreid en veilig door het museum te laten gaan. Maar we zijn 44 hectare groot, dus dat moet wel lukken", aldus Feitsma.
De regels zullen hun weerslag hebben op de aantallen bezoekers. Daar waar in topdagen (pre-corona) wel tot 10.000 mensen in het park aanwezig waren, verwacht Feitsma deze winterperiode maximaal 3500 bezoekers.
Bekijk de video met de schaatspret:
Je kan weer schaatsen, maar er zijn wel de nodige regeltjes