Nieuws

VIDEO | Dief in Nijmegen heeft kennelijk enorme dorst

De dorstige dief in actie
De dorstige dief in actie © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Brutalen hebben de halve wereld, luidt het spreekwoord. Of ze hebben een sixpack cola, zoals in Nijmegen donderdagmiddag. Daar steelt een vrouw op klaarlichte dag de blikjes frisdrank uit een voortuin terwijl de bewoners thuis zijn.
De vrouw des huizes is naar de supermarkt geweest en de volle tas met boodschappen staat nog even in de voortuin aan de Dommelstraat in Nijmegen-West. "Ik was de kerstboom halen. De tas stond in de auto, en ik dacht: die zet ik even in de tuin en breng vast de kerstboom naar binnen", vertelt ze.
Terwijl de bewoonster binnen is, loopt er een vrouw voorbij. Op bewakingsbeelden is te zien dat ze haar pas inhoudt en weer terugkomt. Haar aandacht is duidelijk getrokken door de knalgele tas vol boodschappen.
Bekijk hoe de vrouw de cola steelt:
De dorstige dief in actie

'Mama! Iemand steelt de cola!

Om er zeker van te zijn dat ze niet gesnapt wordt tijdens haar snode plannen tuurt ze eerst door het raam van de woonkamer. Daar zit overigens de dochter van het gezin, maar die wordt over het hoofd gezien.
Wanneer de glurende dame meent dat de kust veilig is, verlaat ze de voortuin weer en buigt vervolgens over het tuinhekje. Ze tilt de zes colaatjes uit de tas en maakt zich in alle rust uit de voeten. Dochterlief ziet de dief wel degelijk, schrikt en alarmeert moeder: "Mama! Er staat hier iemand door het raam te gluren en die steelt de cola!"
De dame die bestolen is van haar zes blikjes cola kan er zelf nog wel om lachen. In deze donkere tijden gunt ze andere mensen ook wel wat om te lachen. "En een colaatje. Als het het gouden horloge van mijn oma was geweest dan was het een ander verhaal." Inmiddels is ze lekker de kerstboom aan het optuigen. "Hij is wel erg mooi."

Cola-kerstbal

De dorstige dief heeft niet in de gaten dat haar ontfutseling van de frisdrank op camera is vastgelegd. De bewakingscamera legt de brutaliteit op klaarlichte dag genadeloos vast. Buurtbewoners vragen zich verbaasd af waarom de dame in kwestie dan niet gelijk de hele tas met boodschappen ontvreemdde, maar concluderen in de buurtapp dat ze kennelijk heel erg dorst had.
De bestolen vrouw des huizes, die met de kerstboom bezig is, voegt nog toe: "Je zult het niet geloven, maar ik heb een kerstbal in de vorm van een blikje cola light. Écht waar. Een ereplekje krijgt die nu."