Nieuws

Deze Gelderse artiesten gingen dit jaar door het dak op Spotify

Suzan & Freek en Snelle gaan als een speer op Spotify.
Suzan & Freek en Snelle gaan als een speer op Spotify. © ANP / Omroep Gelderland
ARNHEM - Het was een goed jaar voor Gelderse artiesten op Spotify. Met name rapper Snelle uit Gorssel ging als een speer op de grote streamingsdienst. Zijn hit 'Blijven Slapen' met de zangeres Maan was het best beluisterde nummer van Nederland dit jaar.
We zijn aan het einde van het jaar beland en dat betekent dat de lijstjes ons weer om de oren vliegen. Spotify maakte woensdag de luistercijfers van Nederland in 2021 bekend, waaruit blijkt dat Gelderse artiesten dit jaar goed beluisterd zijn.

Top Tracks

Zo vinden we naast Snelle ook Suzan & Freek terug in de 'Top Tracks NL'. Het duo uit Zieuwent en Harreveld staat op plek 7 met het nummer 'Goud'. De Top Tracks NL is de top 50 van best beluisterde nummers van heel Nederland van het afgelopen jaar. Daar komen meerdere Gelderse artiesten in terug.
Op nummer 12 staat de single 'Als ik je weer zie', waar rapper Typhoon aan heeft meegewerkt. De rapper werd geboren in 't Harde. Hij maakte het nummer samen met Maan, Thomas Acda en Paul de Munnik. De Tielse Frans Duijts staat samen met rapper Donnie op plek 30 met de hit 'Frans Duits'.
We vinden Snelle, die eigenlijk Lars Bos heet, nog twee keer terug in de lijst. Op plek 32 met Ronnie Flex en hun nummer 'In de schuur'. Het Gelderse feest in de Top Tracks is compleet met plek 45, waar Suzan & Freek en Snelle staan met hun gezamenlijke hit 'De Overkant'.

Best beluisterde album

Het succes van Snelle stopt niet bij de top 50. Zijn album 'Lars' is namelijk ook het meest gestreamde album van Nederland. Ook staat hij op plek 9 in de top 25 meest gestreamde artiesten van ons land. Suzan & Freek hebben deze top 25 ook gehaald en staan op plek 14.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!