Nieuws

Geen extra bussen op de Veluwe door tekort aan chauffeurs

Geen extra bussen op de Veluwe door tekort aan chauffeurs.
Geen extra bussen op de Veluwe door tekort aan chauffeurs. © Keolis Communicatie
APELDOORN - Op bepaalde drukke trajecten op de Veluwe zouden vanaf 12 december meer bussen gaan rijden. Dit gaat niet door omdat er te weinig chauffeurs beschikbaar zijn, zo laat vervoerder RRReis woensdag weten.
Corona is volgens een woordvoerder één van de oorzaken. "Ook wij hebben door corona te maken met meer zieken en bijvoorbeeld chauffeurs die in quarantaine moeten", legt ze uit. "Daardoor is het lastig planningen rond te krijgen." Daarbij heeft de vervoerder sowieso te maken met een tekort aan chauffeurs door de krapte op de arbeidsmarkt.
Reizigers zullen volgens de woordvoerder vanaf 12 december niet heel veel merken van de planningsproblemen. "Er gaan namelijk niet minder bussen rijden dan nu het geval is. Er gaat alleen een streep door de extra bussen die gepland stonden." Tot en met 28 februari zullen de extra bussen in elk geval niet gaan rijden.

Extra aandacht voor scholierenlijnen

Door corona zijn de bussen op het moment minder druk. Dat de uitbreiding van het aantal bussen niet doorgaat, zal daardoor volgens RRReis niet tot problemen leiden. De zogenoemde scholierenlijnen houdt de vervoerder volgens de woordvoerder wél extra in de gaten. "Zodat we kunnen ingrijpen wanneer het te druk wordt. Van die lijnen wordt ook nu namelijk nog wel veel gebruik gemaakt."
Vanaf 12 december gaat op de Veluwe, net als in de rest van Nederland, de nieuwe dienstregeling voor het openbaar vervoer in. De nieuwe dienstregeling en alle wijzigingen vind je op RRReis.nl/dienstregeling.
In de zomer kampte RRReis ook met een personeelstekort. Toen vielen er soms ritten uit.