Nieuws

Zo win jij het NK Plassen Stampen: 'Blijf vooral springen'

De boswachtersjury geeft het goede voorbeeld voor het NK Plassen Stampen.
De boswachtersjury geeft het goede voorbeeld voor het NK Plassen Stampen. © Staatsbosbeheer
ARNHEM - Trek je regenlaarzen aan en zoek de grootste plas op die je kunt vinden. Spring erin en maak een filmpje. Misschien word jij dan de winnaar van het NK Plassen Stampen, georganiseerd door Staatsbosbeheer. Op Radio Gelderland legde Jody Bennink, boswachter Veluwe Noord én jurylid, uit waar de jury op gaat letten.
Het gaat volgens haar vooral om enthousiasme. "Blijf dus vooral doorspringen", moedigt ze aan. Daarnaast let de jury op de hoogte van het opspattende water, het moddergehalte - hoe viezer je wordt, hoe beter - , originaliteit én stamp- en springskills.

'Het is gezond'

"De regen voelen, proeven en ervan genieten." Dat is volgens haar het ultieme doel van het NK Plassen Stampen. "Ervaren dat je in de regen ook leuke dingen kunt doen. Ga dus lekker naar buiten. Het is gezond", roept ze op. En deze oproep is zeker niet alleen bedoeld voor kinderen. Ook volwassenen kunnen meedoen en hun filmpjes insturen.
Springen mag trouwens overal: in het bos, bij jou in de straat, op het schoolplein of in het park in de buurt. Voor de mooiste en vetste sprong ligt er uiteindelijk een mooie prijs te wachten: een excursie met een van de boswachters uit de jury.
Je kunt meedoen in vier categorieën:
  • Individuele plassenstamper 0-5 jaar
  • Individuele plassenstamper 6-10 jaar
  • Individuele plassenstamper 11+
  • Beste groeps-plassenstampers

Deel jouw 'spetterende' filmpje

Om mee te doen, kun je jouw ultieme 'spetterende' filmpje tot en met 8 december delen op social media met daarbij de hashtag #NKPlassenStampen2021. Ook kun je je filmpje mailen naar plassenstampen@staatsbosbeheer.nl.
Samen met haar collega's uit de jury geeft Jody alvast het goede voorbeeld: