Nieuws

Op deze nieuwe priklocatie worden straks 1200 'boosters' per dag gezet

Nieuwe priklocatie in Nijmegen geopend
Nieuwe priklocatie in Nijmegen geopend © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De boostercampagne in Gelderland krijgt steeds meer vorm. In Nijmegen is deze woensdag een nieuwe priklocatie geopend. De locatie komt bovenop de huidige priklocaties van de GGD Gelderland-Zuid in Wijchen, Tiel en Culemborg.
Vanaf donderdag worden in Nijmegen de eerste boosterprikken gezet. "We verwachten hier straks 1000 tot 1200 prikken per dag te kunnen zetten", vertelt locatiemanager Wouter Brandt. "Met de huidige doelgroep - de tachtigplussers - gaat dat iets langzamer, maar dat hoort bij die leeftijd. We verwachten als straks de jongere groepen aan de beurt zijn, we die 1200 kunnen halen."
Kijk naar een reportage over de nieuwe priklocatie:
Nieuwe vaccinatielocatie geopend in Nijmegen

Lichtenvoorde en Voorthuizen

Ook andere GGD's zijn flink bezig met de boostercampagne. In Lichtenvoorde opende de GGD Noord- en Oost-Gelderland afgelopen maandag een tweede locatie in de Achterhoek.
GGD Midden-Gelderland is op dit moment in gesprek over meerdere plekken waar een nieuwe priklocatie kan komen. Komende vrijdag wordt een nieuwe locatie in Voorthuizen bij 't Trefpunt geopend.
Op de Biezen in Nijmegen is al langer een testlocatie ingericht. Die blijft, maar voor de vaccinatielocatie is een andere ingang gemaakt om de testers en ouderen elkaar niet te laten ontmoeten.

Tweede Kamer niet tevreden

De Tweede Kamer is niet te spreken over de aanpak van de boostercampagne in Nederland. Die gaat veel te traag en moet nu echt versneld worden, vinden verschillende partijen.
"Een priklokatie is best wel een complex iets", zegt Brandt. "Ik kan niet naar een Zweedse meubelfabrikant en zeggen, doe mij maar een våccinötie-ströt, dat gaat niet. We hebben te maken met parkeerplekken. We hebben te maken met aanrijroutes. Ik moet wachtruimtes hebben die groot genoeg zijn. Ik heb ook vloeren en wanden nodig die schoon en hygiënisch zijn. Dus ik kan niet overal zomaar een vaccinatiestraat neerzetten. Dat heeft wat meer voeten in de aarde dan ergens een keetje neerzetten."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!