Nieuws

Door vuurwerk getroffen Niek (11) is nog niet pijnvrij, maar gaat weer naar school

Niek heeft elke dag nog veel verzorging nodig.
Niek heeft elke dag nog veel verzorging nodig. © Angelique Veldkamp
NUNSPEET - Een week nadat de 11-jarige Niek uit Nunspeet op zwaar vuurwerk stapte, gaat het steeds beter met hem. Inmiddels gaat hij ook weer naar school, zo laat zijn moeder Angelique weten. Pijnvrij is Niek nog niet.
Vorige week dwongen drie oudere jongens Niek op een nitraat te staan, een stuk illegaal knalvuurwerk. Nu gaat hij met een rolstoel en krukken naar school. “Het is nog een beetje behelpen, maar wel goed dat hij lekker naar school is. Alleen maar thuis zitten, is ook niet wat natuurlijk”, zegt Angelique tegen RTV Nunspeet.

Hulp van klasgenoten

Op school kreeg Niek meteen hulp van zijn klasgenoten die best bezorgd waren. Omdat hij niet met de rolstoel onder zijn tafel kon komen, is een grotere tafel geregeld en zijn wat andere aanpassingen gedaan.
De wond onder de voet van Niek.
De wond onder de voet van Niek. © RTV Nunspeet
Voorlopig heeft Niek nog steeds dagelijkse zorg nodig aan zijn voet. Op doordeweekse dagen verschoont de huisarts de wond en in het weekend neemt zijn moeder die taak op zich. Angelique: “Het is behoorlijk spannend om te doen. Je weet dat hij pijn heeft en dan moet jij het als ouder eraf halen en nieuwe zalf en gaas erop doen. Toch ging het aardig goed.”

Voorlopig nog niet genezen

Het is nog lastig te zeggen wanneer de brandwond volledig genezen is. “Voorlopig zijn we er nog wel even zoet mee.”
De politie is intussen druk bezig met de zoektocht naar de drie jongens die Niek hebben aangespoord om op het zware vuurwerk te staan. Er zijn helaas nog geen updates te melden, zo meldt een politiewoordvoerder.

Zie ook: