Nieuws

Deze mensen zetten de wekker extra vroeg om te kunnen sporten

Deze sporter zet zijn wekker om naar de sportschool te kunnen.
Deze sporter zet zijn wekker om naar de sportschool te kunnen. © Omroep Gelderland
SILVOLDE - Door de avondlockdown vervalt ook de mogelijkheid om 's avonds naar de sportschool te gaan, of met je voetbalteam te trainen. Maar sporters zijn creatief en dus wordt er op verschillende plekken ingesprongen en gaan mensen juist in de ochtend sporten.
Onder meer het eerste elftal van amateurvoetbalclub Silvolde heeft de wekker gezet. De hoofdklasser begint deze dinsdag al om zeven uur 's ochtends met trainen. Tien spelers en trainer Stéven Verheijen zijn van de partij.
Deze sporters waren al vroeg aan het trainen:
Heel vroeg sporten vanwege de nieuwe coronamaatregelen

Vroeg opstaan

De training op een veld met verlichting duurt een uur. Even rustig wakker worden aan het begin zit er niet in. Verheijen: "We hebben in overleg met de medische staf de spelers het advies gegeven om anderhalf uur voor de training wakker te worden. Dan ben je fit genoeg om te spelen."
De selectie van Silvolde kan per week kiezen uit vier trainingsmomenten: twee keer in de ochtend en twee keer in de middag. De bedoeling is dat ze twee trainingen afwerken. Als dat niet lukt vanwege bijvoorbeeld werk, dan kunnen ze een alternatief programma volgen.

Fitter dan andere teams

Silvolde traint mede om fit te blijven. In het verleden, toen trainen in groepsverband niet kon door corona, zat de ploeg ook niet stil.
Verheijen merkte dat daar de vruchten van werden geplukt. "Toen de competitie begon, waren we fitter dan een aantal andere teams. Dat werkte door in de resultaten. Op een gegeven moment stonden we tweede."

Drukte bij sportschool

Ook bij de sportschool Anytime Fitness in Varsseveld zijn sinds deze week bezoekers al in alle vroegte in beweging. Om 05.00 uur zijn ze daar al welkom.
Normaal was de sportschool ook al vroeg en langer open, maar nu is het drukker in de ochtend. Mensen komen bijvoorbeeld voorafgaand aan een werkdag langs. Bovendien is het gedurende de dag ook drukker dan anders.