Nieuws

Zeer grote brand Hedel legt bedrijf in de as

Pand in vlammen op in Hedel
Pand in vlammen op in Hedel © Bart Meesters
HEDEL - In een oud bedrijfsgebouw aan de Molendijk in Hedel woedde zondagmiddag een zeer grote brand. Het vuur brak rond 13.30 uur uit door onbekende oorzaak. Het pand is volledig afgebrand.
De brand woedde in een voormalige kippenslachterij. Dikke zwarte rookwolken trokken over de omgeving. Omdat het gebouw leeg stond, was er niemand aanwezig. Daardoor raakte ook niemand gewond. Het pand is eigendom van fruithandel De Groot.
Dat bedrijf wordt sinds 2019 door criminelen geïntimideerd. Er worden aanslagen gepleegd bij woningen en voertuigen van medewerkers van het bedrijf. Handgranaten, vuurwerkbommen en beschietingen kwamen voorbij.
Er is nog niet vastgesteld of er een verband is tussen de brand en de aanslagen.
Zeer grote brand in Hedel veroorzaakt dikke rookwolken
De vlammen waren rond 15.00 uur onder controle, aldus een woordvoerder van de brandweer. Het nablussen duurt zondagmiddag nog voort.
De veiligheidsregio gaf omwonenden het advies om bij rookoverlast ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te zetten. Ook kregen mensen de omroep niet naar de brand te komen kijken en hulpverleners de ruimte te geven.