Nieuws

Wél wedstrijden, maar geen training: deze voetballers balen

Vandaag werd er gewoon gevoetbald bij AZSV in Aalten.
Vandaag werd er gewoon gevoetbald bij AZSV in Aalten. © Omroep Gelderland
AALTEN - Wél wedstrijden spelen, maar niet kunnen trainen. Voor dat probleem komen amateurclubs te staan nu er vanaf morgen weer nieuwe strengere coronaregels gelden. Door de zogenoemde avondlockdown wordt het leven in de avonduren grotendeels stilgelegd en kan er alleen nog maar in de middaguren gesport worden.
Het is de zaterdag na de persconferentie. Op het sportpark van AZSV in Aalten wordt zoals gewoonlijk een balletje getrapt. Toch zijn de nieuwe coronamaatregelen het gesprek van de dag. Want amateurverenigingen moeten vanaf morgen om 17.00 uur de deuren sluiten.
"Ik wilde het niet geloven", zegt jeugdcoach Stephan Fleming, terugblikkend op de coronapersconferentie van gisteren. Hij vervolgt: "Ik vind het totale waanzin. Er is denk ik door die mensen die hierover beslissen totaal niet nagedacht over wat ze hiermee willen gaan bereiken."
Bekijk de video om te zien wat de voetbalclub vindt van de maatregelen.
Wél wedstrijden, maar geen training: deze voetballers balen

'Laat ons toch'

Jeugdspeler Lars Hiddink heeft enerzijds wel begrip voor de maatregelen, maar toch vindt hij het jammer. "Aan de andere kant denk ik ook: 'laat ons toch, wij kunnen al zo weinig, er wordt al zoveel van ons afgepakt." Patrick Frenken, voorzitter van AZSV vult aan. "Je moet toch zorgen dat je doordeweeks fit blijft en je conditie op peil houdt. En dat je met elkaar naar de wedstrijd toewerkt."
De club verzorgt 115 trainingen per week en moet daar dus nu een oplossing voor vinden. Voor Lars en zijn team is hardlopen nu de enige manier om fit te blijven. "Maar daar zijn wij niet zo'n fan van. Wij doen het liever gewoon met een balletje aan de voet."