Nieuws

FC Zwolle speelt AGOVV van de mat

FC Zwolle speelt AGOVV van de mat
AGOVV heeft vrijdagavond met ruime cijfers verloren van FC Zwolle.
APELDOORN - AGOVV heeft vrijdagavond met ruime cijfers verloren van FC Zwolle.
Het werd in Apeldoorn 1-5.
De Blauwen kenden bepaald geen droomstart op Sportpark Berg en Bos. Binnen een minuut keken de Apeldoorners tegen een achterstand aan. Schwiebbe legde Van den Berg neer in het strafschopgebied. Sjoerd Ars profiteerde: 0-1.
AGOVV kwam er in het eerste kwartier absoluut niet aan te pas en had veel kaarten nodig om de Zwollenaren af te stoppen. Balverlies van Schwiebbe leidde tot een snelle tegenaanval van Zwolle in en het was wederom Ars die afrondde: 0-2.
In de 38e minuut was er de eerste serieuze doelpoging van AGOVV. Het schot van Hemmen werd door doelman Boer naast het doel gewerkt. In de 53e minuut scoorde Paul Mulders een tegentreffer. De bal kwam terug van de paal na een schot van Hemmen. De Blauwen kregen zelfvertrouwen en er waren grote kansen van Laghmouchi en Wille.
Hemmen pakte een aantal minuten later zijn tweede gele kaart voor een schwalbe in het strafschopgebied. De spits ging vol misbaar van het veld. Schreurs raakte de lat voor FC Zwolle en Wille kon aan de kant van AGOVV scoren, maar verzuimde in kansrijke positie om de bal
Wille kon vanaf een paar meter scoren maar verzuimde dat. Didammer Sjoerd Ars maakte een kwartier voor tijd zijn derde doelpunt en gooide de wedstrijd in het slot. Schreurs raakte eerder nog de lat, maar een paar minuten na de derde van Ars schoot hij de 1-4 binnen. Van der Haar maakte met een prachtig afstandsschot de 1-5.
Gele kaart: Schwiebbe, Riedel, Hemmen, Tailor, Mulders
Rode kaart: Hemmen (2x geel)
Opstelling AGOVV: Postma; Siers, Riedel, Schwiebbe, Tailor, Bruinier (46. Mulders) ; Van Toor, Wille; Yildirim (79. Maaijen), Hemmen, Laghmouchi