Nieuws

Zanger William Smulders ving coronaklap op door 'veel te knippen'

William Smulder en Linda Geerdink in 'De Week van Gelderland'.
William Smulder en Linda Geerdink in 'De Week van Gelderland'. © Omroep Gelderland
GROESBEEK - Zanger William Smulders (49) uit Groesbeek hield het hoofd in de voorbije periode op een erg creatieve manier boven water. Tijdens de eerste fase van de coronacrisis schoolde hij zich, samen met zijn vrouw Lieke, om tot kapper. In maart opende hij zijn eigen kapperszaak. "We hebben een fantastische kapsalon neergezet, die erg goed loopt. Dat is een geluk voor ons."
De Groesbekenaar, die vorig jaar in de Gelderse top 100 stond met A Rainy Night, moest al ongeveer 180 shows afzeggen tijdens de pandemie. Nu de coronamaatregelen strenger worden, is het alleen maar lastiger geworden. "Ik vang deze klap op door heel veel te knippen", vertelde hij vrijdag in De Week van Gelderland.

Kapperszaak

De zanger volgde, samen met zijn vrouw, een fulltime barbiersopleiding in Utrecht. Binnen een jaar waren ze beiden gediplomeerde kappers. Precies op het moment dat alle kappers weer open mochten na een maandenlange lockdown, in maart 2021, openden zij hun eigen dames- en herensalon in Nijmegen-Oost. Omdat veel kappers het destijds te druk hadden, weken veel klanten uit naar zijn nieuwe kapperszaak.
Het interieur van de kapsalon verraadt eigenlijk de andere passie van Smulders. "Ik gebruik vaak mijn gitaar in de kapperszaak." Vaak komen de muzikale klanten er zelfs jammen.

Nieuwe muziek

De stijl van de zanger is van alles wat. Van rustige ballads tot rock 'n roll. Eén ding heeft het gemeen: de jaren vijftig komen er veel in voor. "Het is vooral de swing en het enthousiasme dat het zo leuk maakt. Ik werd ooit gegrepen door een cassettebandje van Elvis Presley van mijn broer, zo is het begonnen."
Kijk het gesprek tussen Linda Geerdink en William Smulders in De Week van Gelderland terug:
Zanger William Smulders ving coronaklap op door 'veel te knippen'