Nieuws

12-jarige Harderwijkse doet mee aan het WK trampolinespringen in Azerbeidzjan

De 12-jarige Chemène heeft er vertrouwen in.
De 12-jarige Chemène heeft er vertrouwen in. © Omroep Gelderland
HARDERWIJK - 12 jaar is ze pas. En daarmee is Chemène Hazelhof uit Harderwijk de jongste springer in TeamNL. Het team van Nederlandse sporters dat is afgereisd naar Azerbeidzjan voor het WK trampolinespringen.
Chemène Hazelhof heeft de afgelopen tijd keihard getraind voor het WK trampolinespringen in Azerbeidzjan. Ze vindt het een enorme eer dat ze voor Nederland mag uitkomen. "Ja, dat is wel heel vet", zegt ze. "Om met het hele team daarheen te gaan. Dan besef je dat je eigenlijk best wel goed bent."

Kansen

Wat haar kansen zijn om in de prijzen te vallen weet ze nog niet. "Want ik weet niet goed hoe de andere mensen gaan springen in mijn leeftijdscategorie. Het maakt me eigenlijk helemaal niet zoveel uit hoeveelste ik word. Dat ik daar ben is eigenlijk al fantastisch." Meedoen is ook in dit geval belangrijker dan winnen.
Haar coach Alice Linthuis, trainster van Sparta Ermelo is realistisch: "Nee, ze gaat geen wereldkampioen worden. Daarvoor is te jong. We trainen te weinig in Nederland om wereldkampioenen af te kunnen leveren. Maar we gaan ons best doen. We kijken wel. Misschien dat ze in de buurt komt bij de bovenste helft of de finale. Dan hebben we een mooi doel."

Vertrouwen

Het feit dat we midden in een pandemie zitten, maakt Chemène niet ongerust. "Er is al gezegd door de regering in Azerbeidzjan dat het definitief door gaat en dat het niet meer afgezegd gaat worden. " Inmiddels zit Chemène in Azerbeidzjan. Zondag komt ze in actie.
Bekijk hier de hele reportage: