Nieuws

In Harderwijk mogen de schaatsen al uit het vet

In Harderwijk kan er op de ijsbaan geschaatst worden.
In Harderwijk kan er op de ijsbaan geschaatst worden. © Omroep Gelderland
HARDERWIJK - Het vriest nog niet en er ligt ook nog geen ijs. Toch kan er in Harderwijk weer geschaatst worden. De ijsbaan op de Markt in het centrum is namelijk weer tot het einde van de kerstvakantie geopend voor publiek. En dus kunnen de schaatsen uit het vet gehaald worden.
De ijsbaan in het centrum ligt er voor de veertiende keer. Jong en oud zijn welkom, maar ook schoolklassen kunnen de komende zes weken terecht op de ijsbaan. Voor de kleintjes is er zelfs les, die lessen worden verzorgd door studenten van Landstede in Harderwijk. Dat doen zij in het kader van hun opleiding tot sportdocent.

'Fantastisch'

Brian de Boer studeert aan Landstede en kijkt al een jaar uit naar de schaatsbaan. "Het is fantastisch", zegt hij. Ook medestudent Isaak Stoute vindt het leuk om te schaatsen en schaatsles te geven aan de kinderen. "We helpen ze stapje voor stapje met schaatsen en maken een parcours voor ze."
Kijk hoe het eraan toegaat in Harderwijk:
We kunnen weer schaatsen! 'Kijk er het hele jaar naar uit'

Onzekerheid door nieuwe coronamaatregelen

De baan mag tot 18.00 uur open onder de huidige maatregelen, de bijbehorende horeca tot 20.00 uur. Daar komt vanavond, na de persconferentie, mogelijk verandering in. Voorzitter Jennifer Rietveld van Harderwijk op IJs heeft nog redelijk goede moed, maar heeft ook nog geen idee wat de uitkomst zal zijn van de persconferentie.
"Je kan je heel lang laten leiden door wat niet mag, maar wij wilden dit ondanks alles zo goed mogelijk organiseren. Uiteindelijk gaat het om sporten in de buitenlucht, dus ik hoop dat daar geen restricties op komen", zegt ze. Ze besluit: "We hopen op het beste, maar we weten niet wat er gezegd gaat worden."