Nieuws

Man rijdt in op agenten, politie lost meerdere schoten

De man vloog met de auto uit de bocht.
De man vloog met de auto uit de bocht. © Roland Heitink
DOETINCHEM - Een vermoedelijke dief is in Doetinchem op de vlucht voor de politie ingereden op agenten. Die losten daarop meerdere waarschuwingsschoten. De verdachte vloog even later met zijn voertuig uit de bocht. Dat gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag.
De 42-jarige man uit Zelhem was door de politie betrapt op het stelen van spullen op een bouwplaats aan de Frielinkstraat. Wat hij precies wilde meenemen, is niet duidelijk. Toen agenten hem wilden aanhouden, stapte de verdachte in zijn auto en reed hij in op de agenten. Zij konden op tijd wegspringen en raakten niet gewond, laat een politiewoordvoerder vrijdagochtend weten.
Bekijk hier wat er is gebeurd:
Man rijdt in op agenten, politie lost meerdere schoten
Na het incident ontstond een achtervolging. Daarbij verloor de verdachte de macht over het stuur, waarna de auto over de kop sloeg. De achtervolgende politieauto's speelden bij de crash geen rol, zegt de politie.
De gewonde man is gearresteerd en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn verwondingen kwamen door het ongeluk, niet door de schoten, zegt een politiewoordvoerder. De man ligt vrijdagochtend nog in het ziekenhuis. "Niet in kritieke toestand of iets dergelijks", geeft de politie aan.
De Zelhemmer wordt verdacht van poging tot doodslag op politiemensen en van diefstal. De Rijksrecherche doet onderzoek naar de geloste schoten.