Nieuws

Toch een droomhuwelijk voor Marion en Roland

Roland en Marion
Roland en Marion © Sharon Hoeve
DRUTEN - Al drie jaar zijn Marion (50) en Roland (56) dolgelukkig met elkaar en dat willen ze graag bezegelen met een huwelijk. Maar het koppel ziet geen enkele mogelijkheid om dat te kunnen betalen. Zij moeten namelijk samen rondkomen van 75 euro in de week.
Roland heeft altijd al willen trouwen, maar vond nooit de vrouw waarmee hij het huwelijk aandurfde. Marion stapte al wel eerder in het huwelijksbootje, maar dat liep niet zoals gedacht. "Ik ben 10 jaar getrouwd geweest, maar dat huwelijk is op de klippen gelopen" vertelt Marion.
Toen de scheiding rond was, stapelden de problemen zich op. "We moesten het huis verkopen, maar omdat het huis onder water stond, heb ik na de verkoop drie jaar in een schuldsaneringstraject gezeten. Na zo'n periode word je restschuld kwijtgescholden." Inmiddels mag Marion nu weer over haar eigen geld beschikken. Ze koos ervoor om vrijwillig onder bewindvoering te blijven staan.

75 euro in de week

Met z'n tweeën moeten zij nu rondkomen van 75 euro in de week. Marion: "Ik wil niet nog een keer in zo'n situatie terechtkomen en als je de bewindvoering hebt, dan weet je zeker dat je huur en zo betaald wordt. Ik heb gewoon niet zoveel financiële middelen en ik wil niet straks onder een brug terecht komen. We zitten dus gewoon heel erg krap. Dat is bitter maar het komt wel weer goed."

De enige manier is gratis

Marion werkt in de supermarkt en maakt daarnaast schoon in een horecagelegenheid. Roland is een aantal jaar geleden arbeidsongeschikt geraakt. "Door het zware werk met het tillen van meubels is mijn bindweefsel in mijn handen en voeten versleten, daarnaast heb ik ook nog spataderen", vertelt Roland.
De enige manier om met elkaar te trouwen is dus op maandagochtend, gratis bij de gemeente. Maar dat vindt Roland niets: "Ik zei tegen Marion, ik wil best trouwen, maar niet door bij het gemeentehuis even snel in en uit lopen. Als ik ga trouwen wil ik het compleet met alles erop en eraan."

Droom werd werkelijkheid

En die droom werd werkelijkheid in het programma JA ik wil NU! Toen Roland zijn Marion binnen zag komen sprongen de tranen in zijn ogen en de hele ceremonie kon hij zijn ogen niet meer van haar afhouden. Het koppel schitterde in een prachtig pak en een trouwjurk die zij eerder die dag hadden uitgezocht. Met een swingend feest, met een optreden van Joey Hartkamp, kwam er toch nog een dag om nooit te vergeten.
Maak hieronder de bruiloft van Marion en Roland mee!
In JA ik wil NU! volgt Omroep Gelderland acht koppels op de mooiste dag van hun leven. Stellen die niet in de gelegenheid zijn om te trouwen, bijvoorbeeld door corona of vanwege geldzorgen, krijgen nu deze kans. Meer dan zestig koppels meldden zich aan bij de redactie van JA ik wil NU!. Acht van deze stellen stappen dit najaar in het huwelijksbootje. Iedere zondagavond te zien bij TV Gelderland.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!