Nieuws

Verkeersoverlast in Tiel, bewoners mogen meedenken over oplossingen

TIEL - De Nieuwe Tielseweg wordt flink aangepakt. Bewoners worden uitgenodigd om mee te denken over hoe deze hoofdader van Tiel veiliger en minder overlastgevend kan worden. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen een groep bewoners en de gemeente Tiel.
Bewoners van met name het voorste stuk van de weg, tussen het gerechtsgebouw en de Brugstraat, ervaren veel overlast van hardrijders en trillingen door zwaar verkeer. Het reguliere verkeer rijdt er vaak te hard, stellen zij. Daarbij zou het verkeersgedrag met bruiloften de spuigaten uitlopen en zouden er zelfs regelmatig races gehouden worden in de avond en nacht.

Goede resultaten

Door middel van een handtekeningenactie willen de bewoners de gemeente bewegen om daar wat aan te doen. Volgens wethouder Frank Groen zijn ze daarmee precies op tijd. De weg wordt volgend jaar namelijk opnieuw ingericht en het lag al in de planning om daarvoor ideeën uit de buurt op te halen. Deze werkwijze heeft volgens hem op andere plekken in Tiel, zoals de Heiligestraat en de Grotebrugsegrintweg, al tot hele goede resultaten geleid.

Geluidsarm asfalt

Eén wens van de bewoners aan de Nieuwe Tielseweg is alvast ingewilligd: er komt geluidsarm asfalt. Er zijn nog geen concrete ideeën over hoe ervoor gezorgd kan worden dat er niet meer zo hard gereden wordt. Te denken valt aan (optische) versmallingen, een slinger in de weg of drempels, al wekken die weer nieuwe trillingen op.
Het is volgens de gemeente zeer onwaarschijnlijk dat er, zoals de bewoners suggereren, flitspalen geplaatst worden. In het buurtoverleg kan met de politie gekeken worden wat op het gebied van handhaving wel mogelijk is.