Instellingen

Bennie Solo doneert nieuwe piano voor station Nijmegen

Het station van Nijmegen heeft weer een piano.
Het station van Nijmegen heeft weer een piano. © NS
NIJMEGEN - Het station in Nijmegen heeft weer een stationspiano, nadat de vorige afgelopen zondag werd vernield. De bekende Nijmegenaar Bennie Solo heeft spontaan een nieuwe piano aangeboden, die vandaag op z'n plek werd gezet.
NS is blij dat station Nijmegen weer een piano heeft die iedereen mag bespelen. “De stationspiano heeft een prominente plek in het station Nijmegen", zegt stationsmanager Geoffrey Brookman. "Bijna elke reiziger komt er langs en dagelijks wordt de piano gebruikt. Het gebaar van Bennie Solo is fantastisch en geeft ook aan dat er in Nijmegen geen plek is voor vandalisme.”

Aanhouding

Zondag werd de oude stationspiano van Nijmegen vernield. Een 20-jarige man uit Rhenen is daarvoor aangehouden. De politie kan nog niets zeggen over het motief van de dader.
Toen zanger Bennie Solo dat bericht zag, wilde hij direct iets regelen. "Ik dacht echt ‘ook dat nog’. Juist in deze tijd verbindt muziek. Zo jammer dat dat wegviel. Zelf reis ik ook weleens met de trein en luister als er gespeeld wordt. Dat onthaast en geeft afleiding. Als echte Nijmegenaar ben ik blij dat ik een positieve noot kan geven aan onze stad.”

Optreden

Tijdens de officiële onthulling van de nieuwe piano heeft Bennie Solo een klein optreden gegeven. Hij zong een stukje van Polonaise Achteruit, terwijl zijn geluidsman Jochem Stevens achter de toetsen zat. Kunstenaar Hein van Houten toverde de piano om in een kunstwerk.
Bennie Solo doneert nieuwe piano voor station Nijmegen
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!