Achterhoek

Oost Gelre steekt vier miljoen in nieuw Integraal Kindcentrum in Groenlo

Het verouderde schoolgebouw van de Willibrordusschool  in Groenlo
Het verouderde schoolgebouw van de Willibrordusschool in Groenlo © St. Willibrordus Groenlo
GROENLO - Oost Gelre steekt ruim vier miljoen in de bouw van een nieuw Integraal Kind Centrum (IKC) aan de Karel Doormanstraat in Groenlo. Door een terugloop van het aantal leerlingen wil de gemeente het aantal onderwijslocaties in die plaats terugbrengen tot drie.
Op de locatie aan de Karel Doormanstraat is op dit moment basisschool St. Willibrordus gevestigd. Door samenwerking met kinderdagopvang Pindakaas wordt op deze plek een nieuw IKC gerealiseerd. Een Integraal Kindcentrum is een voorziening voor kinderen van nul tot en met twaalf jaar, waar zij gedurende de dag komen om te leren, te spelen, te ontwikkelen en te ontmoeten.
Ook een nieuwe gymzaal is onderdeel van het plan. De opzet is dat ook andere gebruikers, zoals de kinderdagopvang en de buurt, gebruik kunnen maken van de voorziening.

Exploitatie gymzaal

De afspraken over de exploitatie van de gymzaal worden in een later stadium vastgelegd, omdat de standpunten van de gemeente en Delta Scholengroep verschillen. De Delta Scholengroep kan of wil de exploitatie van een nieuwe gymzaal bij het toekomstige IKC niet betalen.
Door de scholengroep is eerder dit jaar een inschatting gemaakt van het te verwachten exploitatietekort. Dit betreft volgens Delta ongeveer 13.000 euro in één jaar en 30.000 euro na tien jaar. Wethouder Karel Bonsen gaf eerder aan als gemeente de exploitatie niet te dragen.

Tweede IKC

Naast de realisatie van het IKC onderzoekt de gemeente of ze ook een IKC kan realiseren aan de Buitenschans in Groenlo. Daar zit op dit moment basisschool de Ni-je Veste, maar in de toekomst moet ook basisschool De Hoeksteen hier zijn plek vinden.