Nieuws

Pand waar Michel (41) werd doodgeschoten wordt vrijgegeven, zijn kamer blijft wel verzegeld

Politiezegels bij de woning waar bewoner Zuman eind oktober in de hal werd doodgeschoten
Politiezegels bij de woning waar bewoner Zuman eind oktober in de hal werd doodgeschoten © Omroep Gelderland
APELDOORN - De rijtjeswoning in Apeldoorn die na een fatale schietpartij werd gesloten door de gemeente, wordt morgen weer vrijgegeven. De kamer van het slachtoffer blijft wel nog verzegeld, meldt de politie.
De 41-jarige Michel Zuman die met acht andere huurders in het pand aan de Kervelstraat woonde, werd eind oktober vanaf de straat doodgeschoten in de hal. Op last van de gemeente werd de woning daarna voor vier weken verzegeld door de politie. Burgemeester Ton Heerts nam deze maatregel in het belang van de leefbaarheid in de straat en het veiligheidsgevoel.
De acht huurders kunnen vanaf vrijdag weer terug naar hun kamers. Volgens meerdere omwonenden is er vorige week nog onderzoek verricht door de politie. Mannen gekleed in witte pakken hebben toen de woning onderzocht.
In het begin was alléén de voordeur voorzien van een zegel. Later gebeurde dit ook bij de achterdeur van het pand.
Gemeentezegel aan de achterkant van het pand
Gemeentezegel aan de achterkant van het pand © Omroep Gelderland

Grootschalig politieonderzoek heet Rwanda

De politie is bezig met een grootschalig onderzoek, genaamd Rwanda. De politie gaf eerder aan dat de aanleiding en achtergrond van de schietpartij nog onduidelijk zijn. Een woordvoerder vertelde dat het onderzoek complex is omdat er mogelijk sprake is van een vergismoord. Het is namelijk niet duidelijk of Zuman daadwerkelijk het doelwit was.
Het kan volgens de politie een gerichte aanslag op hem zijn geweest. Maar de kogels kunnen ook bedoeld zijn geweest voor iemand anders in het pand omdat er meerdere mensen wonen. Daarnaast zou het een actie kunnen zijn gericht tegen de eigenaar of de beheerder van de woning. Tot slot bekijkt de politie ook of er per vergissing op het verkeerde pand is geschoten.
Kaarsjes voor het huis waar Zuman werd neergeschoten
Kaarsjes voor het huis waar Zuman werd neergeschoten © Omroep Gelderland

Dader(s) nog niet gevonden

De politie weet ook nog niet of er sprake was van één of meerdere daders. Duidelijk is wel dat een man met donkere kleding na de schietpartij op de vlucht sloeg richting de Deventerstraat. Daar is hij vermoedelijk in een auto gestapt, die daar ter hoogte van de bushalte klaarstond. Op dit moment deelt de politie nog géén nieuwe informatie over de zaak.
Zie ook: