Nieuws

In deze gemeenten zijn de meeste coronaprikken gezet

Een vrouw wordt gevaccineerd tegen het coronavirus.
Een vrouw wordt gevaccineerd tegen het coronavirus. © ANP
HEUMEN - Sinds Nederland van start ging met het vaccineren tegen het coronavirus, zijn er in totaal zo'n 24,3 miljoen vaccins toegediend. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het RIVM.
Koplopers in de provincie Gelderland zijn Rozendaal (94 procent volledig gevaccineerd) en Heumen (92 procent volledig gevaccineerd). Achter die twee gemeenten volgen Oost Gelre, Bronckhorst en Lingewaard. De vaccinatiegraad ligt in die gemeenten op 91 procent.
Het RIVM heeft de cijfers berekend tot en met zondag 21 november. Naar schatting heeft landelijk gezien nu 88,5 procent van alle 18-plussers minimaal één vaccinatie ontvangen en is 84,9 procent volledig gevaccineerd. Worden ook tieners meegerekend, dan is zo'n 83 procent volledig gevaccineerd.
Nergens in Gelderland ligt het percentage gevaccineerden per gemeente lager dan 63 procent. Neder-Betuwe sluit de rij met dat percentage. Wat hoger staan Barneveld (70 procent) en Nunspeet (73 procent), waar het percentage wat hoger is komen te liggen in de voorbije weken.
Bekijk de kaart van LocalFocus. Selecteer een gemeente om het percentage te zien.
Vorige week werd in Nederland een start gemaakt met het zetten van een boosterprik: een oppepper die bedoeld is om de effectiviteit van het eerder gezette vaccin te vergroten. De 80-plussers komen als eersten aan de beurt, vanaf december kunnen ook de 60-plussers een afspraak maken.