Nieuws

Overvaller die meisje mes op de keel zette in bakkerij riskeert drie jaar cel

De overvallen bakkerij in Duiven.
De overvallen bakkerij in Duiven. © Persbureau Heitink
DUIVEN - Het Openbaar Ministerie (OM) eist drie jaar cel tegen een 27-jarige man uit Goor, voor een overval op een bakkerij aan het Eilandplein in Duiven. In september vorig jaar viel hij de bakkerij binnen op zoek naar geld, om zijn drugsverslaving te bekostigen.
De man zette daarbij een mes op de keel van een 17-jarige winkelmedewerkster en ging er vervolgens met zo'n 300 euro vandoor. Burgernet werd ingezet om hem op te sporen, maar dat leverde niets op.
De politie besteedde meermaals aandacht aan de zaak. Ook in opsporingsprogramma Bureau GLD werden beelden van de overval getoond. Dankzij tips kon de man later worden opgepakt.

Geld nodig voor drugs

De verdachte uit Goor heeft de overval bekend. Hij heeft aangegeven dat hij geld nodig had voor drugs en zegt te beseffen dat hij iets vreselijks heeft gedaan. De man heeft spijt en is volgens het OM bereid de straf die hij daarvoor krijgt te accepteren.
De officier van justitie eiste woensdag drie jaar cel en tbs met voorwaarden tegen de man. Deskundigen vinden hem verminderd toerekeningsvatbaar. Ze stellen dat er zonder toezicht en behandeling een grote kans is op herhaling.

Trauma voor het leven

Het meisje dat hij met een mes bedreigde, heeft volgens de officier een trauma voor het leven opgelopen. Namens het familiebedrijf zei Arjan Koenen kort na de overval tegen De Gelderlander dat hun medewerker zich 'fantastisch sterk' had gedragen. "Voor ons is haar welzijn nu het belangrijkste. We houden korte lijntjes met haar en haar ouders. Alles draait erom dat ze hier zo goed mogelijk uit komt."