Nieuws

Woning waar wekenlang twee doden in lagen wordt klaargemaakt voor nieuwe huurders

Voor de woning staat een container waar de achtergebleven spullen in worden verzameld.
Voor de woning staat een container waar de achtergebleven spullen in worden verzameld. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De woning in Nijmegen, waar begin oktober twee lichamen zijn gevonden die er al wekenlang lagen, wordt klaargemaakt voor nieuwe huurders. Verhuurder Portaal is het appartement aan het leeghalen. Mogelijk moet het daarna grondig worden gereinigd.
“We hebben eerst familie van de slachtoffers de sleutels gegeven en de gelegenheid gegeven om de spullen die ze willen hebben uit de woning te halen. Inmiddels heeft de familie afstand gedaan van de woning en zorgen wij voor de verdere ontruiming. Normaal gesproken zijn wij daar niet verantwoordelijk voor, maar bij dit soort uitzonderlijke situaties zijn we coulanter”, vertelt een woordvoerder van de woningcorporatie.

Woning schoonmaken

Het is nog niet duidelijk wanneer de woning aan de Spieghelhof is leeggeruimd en klaar is voor verhuur. “We weten niet precies hoe lang het gaat duren. Na het leegruimen, moet het appartement ook nog worden schoongemaakt. Doordat de lichamen er langere tijd hebben gelegen kan het zijn dat gewoon schoonmaken niet voldoende is. Het kan zijn dan we de woning echt grondig moeten gaan reinigen.”

Stanklucht en ruiten vol vliegen

De lichamen van de vrouwelijke bewoners (67 en 38) werden 2 oktober ontdekt, nadat een omwonende bij de politie melding deed van een sterke stanklucht rond de woning. De ramen zaten vol met vliegen. De bewoners waren door buurtbewoners al een tijdje niet meer gezien. De politie liet een dag later weten dat de lichamen er waarschijnlijk al meerdere weken lagen.
Wat zich precies in het appartement heeft afgespeeld, is nog niet bekend. Een woordvoerder van de politie laat weten dat het onderzoek nog loopt en het nog niet duidelijk is hoe de vrouwen om het leven zijn gekomen en of er sprake is van een misdrijf.

Zie ook: