Instellingen

Kinderen van De Klokkenberg lopen Alternatieve Mini Zevenheuvelenloop

© Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Aangemoedigd door atleet Mike Foppen hebben kinderen van basisschool De Klokkenberg in Nijmegen woensdag hun eigen alternatieve Mini Zevenheuvelenloop gelopen. De officiële race zou eigenlijk afgelopen zaterdag zijn, maar werd - net als de Zevenheuvelenloop voor volwassenen - geannuleerd vanwege de coronamaatregelen.
Er is een echte finishboog en er zijn startnummers. Klasgenoten, ouders en leraressen staan langs de route om de jonge lopers bemoedigend toe te schreeuwen. En na afloop is er zelfs voor ieder kind een echte medaille, gekregen van de organisatie van de Zevenheuvelenloop.
Zo liepen de kinderen in Nijmegen de Mini Zevenheuvelenloop:
Kinderen van De Klokkenberg lopen Alternatieve Mini Zevenheuvelenloop
"We zagen eigenlijk al aankomen dat de Mini Zevenheuvelenloop niet door zou gaan", vertelt Els van den Eede. Zij is moeder van één van de kinderen op basisschool De Klokkenberg en bedacht en organiseerde de alternatieve loop van woensdag.

'Zo moeilijk is dat niet'

"Ik dacht al gelijk: 'Als het niet doorgaat, waarom zouden we dan niet zelf een wedstrijdje doen? Zo moeilijk is dat niet.' Er is een plein voor de school, dat is 400 meter, dus laten we het gewoon voorstellen", zegt Els.
Aan de Mini Zevenheuvelenloop doen ieder jaar kinderen van van groep 1 tot en met 8 mee. Ze lopen 's avonds, voordat de Zevenheuvelennacht begint. Zo'n negentig kinderen van De Klokkenberg zouden ook meelopen en hebben er ook voor getraind, onder begeleiding van Els. "Ik doe het nu al voor het achtste jaar. Ik doe het vooral om hen te enthousiasmeren, want we lopen maar twee keer een half uurtje, dus je kan het niet echt trainen noemen."

Tranen en emoties

De kinderen staan per groep aan de start en doen eerst op muziek een kleine warming-up. De jongsten lopen één rondje, de oudere kinderen twee. Waar de een zonder moeite naar de finish holt, strompelt de ander later ander huilend onder de finishboog binnen. Allemaal zijn ze onder de indruk van het evenement en hun eigen prestaties.
Een jongetje dat als eerste van zijn groep over de streep komt en nog bij moet komen van de ervaring, vertelt met een serieus gezicht dat het wel heel moeilijk was. Een meisje zegt dat het heel leuk was, maar óók heel zwaar. "Twee rondjes, dat duurt heel erg lang, vond ik. Maar ik vind het echt een hele prestatie van mezelf."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!