Instellingen

Geen patiëntenstop meer in Gelre ziekenhuizen ondanks 'alarmerende' situatie

Eén van de intensive care-bedden in Apeldoorn.
Eén van de intensive care-bedden in Apeldoorn. © Omroep Gelderland
APELDOORN - In de Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen is op dit moment geen patiëntenstop meer. Maar het instrument kan zo weer uit de kast worden gehaald als dat moet. Het ziekenhuis noemt de situatie 'nog steeds alarmerend'.
Vorige week woensdag moesten de twee vestigingen de deuren sluiten voor nieuwe patiënten. Ook ging op beide locaties de spoedeisende hulp dicht.
De maatregelen werden genomen vanwege het hoge aantal nieuwe coronapatiënten en de beperkte uitstroom van herstelde patiënten naar verpleeg- of thuiszorg. Ook het ziekteverzuim onder personeel speelde parten.
Ondertussen zijn patiënten weliswaar weer welkom, maar de problemen zijn er nog steeds, laat het ziekenhuis weten.
“De presentatiestop voor de spoedeisende hulp is er woensdag 17 november om 17.00 uur weer afgegaan. De opnamestop voor de verpleegafdelingen hebben we de afgelopen week helaas meermaals moeten toepassen”, is te lezen in een verklaring op de website van Gelre ziekenhuizen.

Uitbraak bij oncologie

Het ziekenhuis kampte vorige week met een uitbraak op de afdeling Oncologie in Apeldoorn, waar kankerpatiënten behandeld worden. “Inmiddels liggen alle patiënten besmet met het coronavirus op de covid-cohortafdeling of op een isolatiekamer. Medewerkers met een besmetting zitten thuis in isolatie."
Volgens het ziekenhuis is de oncologie-afdeling grondig schoongemaakt en gaat die binnenkort weer open voor nieuwe patiënten. "De grote uitdaging voor die afdeling is de bemensing door het aantal besmettingen onder de medewerkers.”
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!