Nieuws

Man met groot mes pleegt overval op tankshop: 'Is dit een slechte grap?'

De dader springt met een groot mes over de balie van de tankshop.
De dader springt met een groot mes over de balie van de tankshop. © Opsporing Verzocht
HARDERWIJK - Op zijn allereerste avonddienst in zijn eentje, is een medewerker van een tankshop in Harderwijk overvallen door een man met een groot mes. In Opsporing Verzocht doet de politie een getuigenoproep.
Hij was net bezig met de voorbereidingen voor het afsluiten van de winkel. "Ik volgde alles op, want ik had het opgeschreven. Ik doe dit, dit en dit." Maar om 20.15 uur komt er iemand langs. "Vanuit mijn ooghoeken zie ik al iemand aan komen rennen en ik denk: 'het is best vreemd als iemand helemaal in het zwart komt aanrennen'."

Slechte grap

De man met het grote mes komt de shop binnen en springt direct over de toonbank, waar de medewerker achter staat. "Ik denk: is dit een slechte grap ofzo? Of een slechte film? Dit gebeurt toch niet? Nou, dus toch. Op de eerste avond. Ik moest zo snel mogelijk wegwezen."
De medewerker rende naar een andere ruimte en heeft zich daar verscholen. Op dat moment is de overvaller druk bezig bij de kassa. Hij lijkt het geld eerst niet te kunnen vinden, maar dan krijgt hij het voor elkaar de kassa te openen. Vervolgens klimt hij weer over de balie. Hij komt weer weg, voordat een volgende klant binnenkomt.

Verliest geld

Hij rent via de achterkant van het tankstation weg, waar hij nog wat geld verliest. De klant die na hem binnenkwam is nog achter de overvaller aangegaan. Hij zag dat de dader vluchtte via het fietspad langs de N302 naar de Vondellaan fietste.
De overval heeft veel met de medewerker gedaan. "Ik heb die dagen daarna heel erg getwijfeld om nog te gaan. Ik ben nog wel op het werk geweest, maar ik heb geen avonddiensten meer gedaan." Inmiddels is hij door de gebeurtenis gestopt met het werk.
De politie is nog steeds op zoek naar de dader. Het gaat om een man met een lichte huidskleur. Hij is 1.80 meter en heeft een normaal postuur. Hij droeg een zwart en grijskleurige hoodie. Hij droeg een zwarte broek, met daaronder een onderbroek van het merk Chasin'.