Instellingen

Het aantal besmettingen loopt verder op, vooral onder jongeren gaat het hard

De meeste besmettingen waren er opnieuw in de leeftijdsgroep van kinderen tot en met 12 jaar.
De meeste besmettingen waren er opnieuw in de leeftijdsgroep van kinderen tot en met 12 jaar. © ANP
ARNHEM - Het aantal coronabesmettingen is in de afgelopen week in heel Nederland flink gestegen. In totaal testten bijna 154.000 mensen positief op het coronavirus. Dat is 44.000 meer dan in de voorgaande week. De meeste besmettingen waren opnieuw in de leeftijdsgroep van kinderen tot en met 12 jaar.
Ook in het aantal ziekenhuisopnames en de opnames op de intensive care is een flinke stijging te zien. Opnieuw steeg ook het aantal mensen met het coronavirus dat overleed.

Jongeren

In de leeftijdsgroep tot en met 12 jaar werden in Nederland 1275 positieve tests per 100.000 inwoners geregistreerd. Binnen die categorie zijn de meldingen het hoogst bij kinderen van 7 tot en met 11 jaar. In de leeftijdsgroep daarboven, de 12- tot en met 19-jarigen, worden aanzienlijk minder mensen positief getest.
Het RIVM zegt dat het verschil deels zal komen doordat kinderen onder de leeftijd van 12 jaar niet gevaccineerd zijn en zonder beperkingen contact hebben met elkaar. Op dit moment is ruim 60 procent van de kinderen tussen de 12 en 17 jaar volledig gevaccineerd.

Nog meer testen

Waar de GGD vorige week al meer dan een half miljoen mensen testte, is dat aantal de afgelopen week alleen maar meer opgelopen tot 629.000 testen. Van die testen was 22,2 procent positief. Vorige week lag dat percentage nog op 19,6 procent.

Barneveld

In onze provincie telde de gemeente Barneveld de meeste besmettingen, daar werden 1624,9 mensen op de 100.000 inwoners positief getest. Net als de afgelopen weken werden ook in Neder-Betuwe relatief veel mensen positief getest: 1153,1 mensen per 100.000 inwoners. Westervoort is de Gelderse gemeente met de minste besmettingen, daar kregen 527,7 mensen op de 100.000 inwoners een positieve testuitslag.
Bekijk hier het aantal positieve tests in jouw gemeente:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!