Nieuws

Eerste Gelderse ziekenhuismedewerkers krijgen boosterprik

Controleren op een coronatoegangsbewijs kan extra personeel kosten
Controleren op een coronatoegangsbewijs kan extra personeel kosten © Omroep Gelderland
ARNHEM - De eerste Gelderse verpleegkundigen krijgen vandaag een boosterprik. Alleen bij ziekenhuis Rijnstate in Arnhem gaat het al om zo'n 600 medewerkers. Ook het Radboudumc begint met het vaccineren van zorgpersoneel.
"We beginnen met de medewerkers die het meest direct in contact staan met patiënten. Dat zijn natuurlijk verpleegkundigen, maar ook beveiligers", zegt Selma Wilkeshuis, die het vaccinatieprogramma bij het ziekenhuis leidt.
Volgens Wilkeshuis is de booster belangrijk nu ook in Rijnstate het ziekteverzuim oploopt. "Wij doen uiteraard alles wat we kunnen om ons personeel op de been te houden. Onze artsen adviseren die boosterprik te geven om mensen zoveel mogelijk te beschermen. We zien hier dagelijks wat de impact is van corona. Dus alle mogelijke oplossingen grijpen we aan."

Genoeg vaccins

Volgens Wilkeshuis is er voor iedereen die dat wil een vaccin beschikbaar en er is volop ingeschreven voor de prik. "We doen het wel gedoseerd omdat je niet weet hoeveel mensen last krijgen van bijwerkingen. Dus we gaan niet hele afdelingen in een keer vaccineren."
"De komende drie weken zijn ervoor ingeruimd en als het nodig is kunnen we het vaccin bijbestellen. Er is geen sprake van schaarste op dit moment."
Ook het Radboudumc in Nijmegen gaat vandaag de eerste medewerkers een boostervaccin geven. Het is niet bekend hoeveel mensen het vaccin vandaag al krijgen.

80-plussers

Afgelopen vrijdag begon de GGD in onze provincie al met het zetten van boosterprikken bij mensen van 80 jaar en ouder.

Zie ook: