Achterhoek / Stedendriehoek / Noord-Veluwe

Deze heavymetalband maakt een album over de Veluwe

De Gelderse metalband Alvenrad.
De Gelderse metalband Alvenrad. © Alvenrad
WENUM WIESEL - Op een boerenerf in Wenum-Wiesel (gemeente Apeldoorn) bevindt zich, in een klein schuurtje, de studio van metalband Alvenrad. De afgelopen maanden is de band druk bezig geweest met het maken van een nieuwe album. Ze bezingen en grunten hierin het ontstaan van de Veluwe als eerbetoon aan hun geboortegrond.
Niet alleen het ontstaan van de Veluwe wordt in het album bezongen, maar ook de wolf, de natuur en de oude mythes krijgen een muzikaal eerbetoon op het Album ‘Veluws IJzer’. Zangers Jasper en Mark luisteren dan ook vol trots naar de eerste versie van hun al ingezongen nummers.
Veluws IJzer
Aan de ene kant refereert Veluws IJzer aan de geschiedenis van de Veluwse ijzerindustrie in de middeleeuwen, vertelt Mark in de studio. "Aan de andere kant is het ook een knipoog naar onze muziek zelf. We voeren een regionale koers met dit album en we zijn een heavymetalband dus vandaar ook de naam Veluws IJzer."
Alle aspecten van de Veluwe worden behandelt in het album. Zo is er een lied over de stuwwallen en het ontstaan van de Veluwe, en wordt in het nummer ‘De Vliegden’ het verlaten landschap van de Veluwe bezongen.
De metalband zoekt beelden van de Veluwse natuur:
Metalband Alvenrad zoekt beelden van de Veluwse natuur - Gelderland helpt
Natuurbeelden
Bij een nieuw album horen ook nieuwe videoclips. En daarvoor doen Mark en Jasper een oproep bij Gelderland Helpt. "We zijn op zoek naar beelden van de Veluwse natuur. Denk aan een zonsopkomst en zonsondergang, burlende herten, zwijnen in het bos. Deze willen we graag gebruiken voor de muziekclips om de echte Veluwse sfeer naar boven te halen. De natuur waar wij als band van houden en waar we ons thuis voelen."
Klik hier voor meer informatie over de oproep van de metalband Alvenrad.
Op TV Gelderland is vanavond weer een nieuwe aflevering van Gelderland Helpt te zien. Bekijk de aflevering alvast hieronder:
Gelderland Helpt
Gelderland Helpt is een platform van Omroep Gelderland waarbij hulp gevraagd en gegeven wordt. Door middel van radio, tv, internet en social media geeft Gelderland Helpt bekendheid aan de vragen, oproepen of het aanbod van Gelderlanders.

Gelderland Helpt is te vinden op: