Instellingen

'Mijn been moest bijna geamputeerd worden', wittebroodsweken Mai Britt en Kürşat abrupt afgebroken

Kursat en Mai Britt zeggen JA!
Kursat en Mai Britt zeggen JA! © Sharon Hoeve
APELDOORN - Van het programma JA ik wil NU! van Omroep Gelderland kregen Mai Britt (42) en Kürşat (47) en droombruiloft cadeau. Maar lang konden ze niet in goede gezondheid van elkaar genieten. "We hebben een scooterongeluk gehad", vertelt Mai Britt.
Ze kan er gelukkig wel om lachen. "Ik had de roze bril nog op, denk ik." Maar dat was vlak na het ongeluk niet het geval. "Het was best wel heftig. Mijn been moest bijna geamputeerd worden. Maar gelukkig is het niet zo ver gekomen."
Kürşat brak zijn staartbeen en kuitbeen en gebruikt krukken, Mai Britt brak een teen. Ook is haar hele been in het ziekenhuis vastgezet met schroeven waardoor ze een looprek nodig heeft. "Ik lijk een soort Terminator. I'll be back."

Morfine

Mai Britt was geen vreemde van het ziekenhuis. Op haar 21ste is botkanker vastgesteld en anderhalf jaar geleden bleek ze bij een controle ook lymfeklierkanker te hebben, zoals ze ook in de uitzending van JAik wil NU! vertelde. "Ik ben nu helemaal schoon en mag God op mijn blote knieën bedanken."
Voorlopig zit knielen er echter niet in. Het looprek blijft nog wel even. "Ik lig nu met het pootje omhoog in de huiskamer." Gelukkig heeft ze ook pijnmedicatie. "Misschien ratel ik een beetje. Ik zit nog onder de morfine."
Bekijk hier de aflevering van Ja ik wil NU! met Kürşat en Mai Britt:
In JA ik wil NU! volgt Omroep Gelderland acht koppels op de mooiste dag van hun leven. Stellen die niet in de gelegenheid zijn om te trouwen, bijvoorbeeld door corona of vanwege geldzorgen, krijgen nu deze kans. Meer dan zestig koppels meldden zich aan bij de redactie van JA ik wil NU!. Acht van deze stellen stappen dit najaar in het huwelijksbootje. Iedere zondagavond te zien bij TV Gelderland.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!