Nieuws

Henry's heldendaad op de A28 gaat de wereld over: 'Ik kan het eigenlijk niet bevatten'

Henry hielp een vrouw die onwel werd achter het stuur
Henry hielp een vrouw die onwel werd achter het stuur © Omroep Gelderland
NUNSPEET - Henry Temmermans' heldendaad op de A28 valt ook in het buitenland op. Van Griekenland tot Spanje tot het online platform Reddit. Overal willen ze meer weten over de man uit Nunspeet die zijn auto liet beschadigen om een vrouw te helpen.
Het is minder dan een minuut aan materiaal. Een auto die het gras inrijdt, een dashcam die alles filmt en Henry's auto die tot stilstand komt ervoor en de auto laat stoppen. Het laatste wat we zien is hoe Henry naar de auto toeloopt en de andere chauffeur aanwijst om 112 te bellen.
Maar ook op online platforms als LadBible, de subreddit r/videos en bij buitenlandse media zoals het Vlaamse De Standaard en het Spaanse 20 Minutos wilden ze de beelden maar wat graag hebben. Henry vindt het allemaal behoorlijk overweldigend, zegt hij tegen Omroep Gelderland. "Het is heel bizar. Ik kan het eigenlijk niet bevatten."
Overal ter wereld wordt Henry's actie gedeeld
Overal ter wereld wordt Henry's actie gedeeld © Omroep Gelderland
"Ik krijg allerlei berichtjes ook. Via social media, op Dumpert in reacties en ook mailtjes. Heel soms zit er een negatieve reactie tussen, maar bijna iedereen is heel positief en lovend." Even zegt Henry helemaal niks aan de lijn. "Ongelofelijk. Ik word er weer stil van. Dit is heel overweldigend."

Redactie platgebeld

"We hebben wel vaker meegemaakt dat andere Nederlandse programma's de beelden willen van iets wat wij vastleggen, maar dit is wel heel bijzonder", zegt Marcel Bonte van RTV Nunspeet. Een medewerker van die omroep filmde het voorval met zijn dashcam. "Zelfs het buitenland belt ons. Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt."
Het is niet verrassend dat Henry's actie hun filmpje dan ook behoorlijk laat toenemen. Meer dan 300.000 mensen zagen het al op YouTube. "Ik kan met goed vertrouwen zeggen dat dit het filmpje van het jaar is. Ongelofelijk veel."
Voor wie het nog niet gezien heeft, de beelden:
Heldendaad op A28 gefilmd: Henry stopt auto met onwel geworden bestuurder
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!