Instellingen

Gezond verstand: toch geen publiek bij populaire derby Oldebroek en Oosterwolde

De populaire derby trekt normaal wel duizend mensen. Vorig jaar dromden die om de hekken.
De populaire derby trekt normaal wel duizend mensen. Vorig jaar dromden die om de hekken. © Google Maps
OLDEBROEK - De populaire voetbalderby tussen de tweedeklassers OWIOS uit Oldebroek en VSCO’61 uit Oosterwolde wordt alsnog zonder publiek gespeeld. De clubs wilden de wedstrijd eerst op grote schermen in de beide kantines laten zien, of supporters laten kijken vanaf het terras van thuisclub OWIOS.
Vorig jaar dromden fans samen buiten het hek van het sportpark. De huidige coronamaatregelen staan nu toe dat het duel van zaterdagmiddag met supporters wordt gespeeld. De kantine en het terras vallen onder horeca en die mogen ook tot 20.00 uur open blijven. Maar OWIOS besloot na overleg met gemeente Oldebroek om toch geen publiek welkom te heten. De belangrijkste reden is het dringende advies van de KNVB om geen toeschouwers toe te laten.
“De KNVB verzoekt spelers, trainers, vrijwilligers en andere betrokkenen om een bezoek aan de kantine zo kort mogelijk te laten duren en daarna de accommodatie te verlaten”, staat op de site van nationale voetbalbond. “Zo dragen we bij aan het terugdringen van besmettingen.”

Hoge besmettingscijfers in Oldebroek

Leonard Visscher, bestuurslid algemene zaken bij OWIOS, vindt het niet verstandig om met publiek te spelen. “De besmettingscijfers zijn hoog in Oldebroek. De KNVB zegt ook gebruik je gezond verstand. Op die manier kan er zolang mogelijk worden gevoetbald”, vertelt Visscher.

Beveiligers

Een extern beveiligingsbedrijf is, op kosten van de gemeente, ingehuurd om te voorkomen dat mensen de wedstrijd aanschouwen buiten het hek rond het sportpark. Dit gebeurde vorig jaar bij de derby, waar normaal ongeveer duizend fans langs de lijn staan. OWIOS wilde met publiek toelaten juist niet laten gebeuren dat mensen het duel gingen bekijken van buiten het sportpark.
Via de volgende livestream kan de wedstrijd worden bekeken: https://youtu.be/mf2pIcPg8to
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!