Nieuws

Derk (93) heeft boosterprik binnen: 'Of ik mij nu veiliger voel? Nee'

Derk Vegter krijgt zijn boosterpriuk.
Derk Vegter krijgt zijn boosterpriuk. © Omroep Gelderland
WIJCHEN - De GGD is in onze provincie vrijdag begonnen met het zetten van boosterprikken. De 93-jarige Derk Vegter, gepensioneerd elektrotechnicus, was één van de eerste Gelderlanders die vrijdag een extra vaccinatie tegen het coronavirus heeft gekregen.
Klokslag 09.00 uur is Derk Vegter present op de priklocatie van de GGD Gelderland-Zuid in Wijchen. Welke soort prikken heeft hij eerder gehad tegen corona? "O, dat weet ik niet', zegt Derk. "Ik ben in ieder geval hier eerder geweest."
Dat hij nu een boosterprik krijgt, noemt hij 'een formaliteit waarvoor je opgeroepen bent'. Dus ga je daar netjes heen."
De prik was snel gezet:
Eerste 80-plussers krijgen boosterprik
Voelt hij zich nu veiliger? "Nee, ik voel mij niet veiliger, maar misschien is dat wel zo. Ik vertrouw gewoon op het medisch advies. Daar heb ik verder geen mening over."

80-plussers

De boosterprik is een extra vaccinatie om de weerstand tegen het coronavirus te verhogen. "En vooral ook om de beschermingsduur te verlengen", zegt Jolanda Hoefnagel, arts infectieziektebestrijding bij de GGD Gelderland-Zuid.
De eerste groep die nu een brief heeft gekregen, zijn mensen van 80 jaar en ouder. Ook worden bewoners van zorginstellingen ingeënt. Hoefnagel: "In januari gaan we verder met iedereen van 60 jaar en ouder en zorgmedewerkers."