nieuws

Van fysiotherapeut naar sportvereniging: in Didam willen ze samenwerken

Deelnemers van AllStars Sport aan de slag.
Deelnemers van AllStars Sport aan de slag. © AllStars Sport
DIDAM - Sportverenigingen in Didam willen gaan samenwerken met fysiotherapeuten en andere zorgverleners. Zij gaan onder begeleiding patiënten laten instromen bij de verenigingen.
Uit rapporten blijkt dat inwoners van Didam veel waarde hechten aan adviezen van huisarts of zorgverlener", vertelt Gerard Heijnen van AllStars Sport OCDN. "AllStars Sport is een poging om de zorg met sport te verbinden, Met AllStars Sport mikken we dus op oudere mensen die vanwege klachten van het bewegingsapparaat of vanwege conditionele defecten bij de fysio of in het gezondheidszorgcircuit terecht zijn gekomen." AllStars Sport is één van de genomineerden voor de Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat.
Bekijk de video over AllStars Sport.
Bekijk de nominatie AllStars Sport

VIDEO STIMULERINGSPRIJS

Het initiatief zorgt niet alleen voor een simpele doorverwijzing van de zorgverlener, maar ook voor begeleiding. "De zorgverlener gaat de laatste weken van de behandeling eens per week mee naar het sportveld. Bovendien kijken ze samen naar welke sport het beste past. Cliënten revalideren dus niet meer alleen in de trainingszaal bij de fysio."
De bedoeling is dan ook dat ze blijven 'plakken' bij de sportvereniging. "We hopen dat de mensen wanneer ze het plezier in bewegen zien, bereid zijn om lid te worden van de sportvereniging en zo ook de stimulans van een lidmaatschap blijven ervaren." Met de nominatie voor de stimuleringsprijs maken ze kans op twintigduizend euro. Dat willen ze inzetten om het project op te starten.

Wil jij dat AllStars Sport wint?

Stem dan op jouw keuze voor de Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat. Dat kan tot 2 december via de speciale stempagina.

Beste beweeginitiatief

De Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat is opgezet vanuit de gedachte dat sport en bewegen een cruciale rol spelen in een gezonde toekomst, zeker nu mensen in coronatijd minder zijn gaan bewegen. In 2020 won het idee Pleintje, een samenwerking van onder meer Sportunity, JOGG Putten en Jong Putten, de eerste prijs. "Met de prijs konden we ons project een enorme boost geven en op dit moment zijn we met aantal gemeenten aan de slag om ons plan uit te rollen", aldus Niels Schut van Pleintje.
Hieronder kan je jouw stem uitbrengen voor het initiatief wat je wilt steunen. De komende week presenteren we de rest van de genomineerden. De stemmen tellen voor de helft mee in de uiteindelijke beoordeling, de andere keuze komt uit de vakjury met onder meer voormalig paralympisch kampioen tennis Marjolein Buijs en oud-Nederlands kampioen hardlopen Dennis Licht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!