Nieuws

Meer bewegen? Deze wandelroutes met QR-codes kunnen helpen

ARNHEM - Sinds de coronapandemie zijn we veel minder gaan bewegen, blijkt uit onderzoek van het Kenniscentrum Sport & Bewegen. Een keertje wandelen doen de meeste mensen wel, maar hoe blijf je aan de gang?
De initiatiefnemers van QR-fit hebben een oplossing bedacht: beweegroutes met QR-codes. Het idee is eenvoudig: je zoekt een route op en gaat wandelen, joggen of rennen. Zodra je een QR-code tegenkomt, scan je die met de app en je krijgt een beweegoefening die je moet uitvoeren. Daarna ga je door naar de volgende. Voor alles krijg je punten, zodat je een score kan opbouwen.
Bekijk de video over QR-fit:
Bekijk de nominatie QR-FIT
De app bestaat al en is te gebruiken, maar de initiatiefnemers willen meer. Ze willen dat meer gemeentes worden voorzien van routes. QR-fit is één van de genomineerden van de Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat en maakt daarmee kans op 20.000 euro, waarmee ze de app willen doorontwikkelen.

Wil jij dat QR-FIT wint?

Stem dan op jouw keuze voor de Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat. Dat kan tot 2 december via de speciale stempagina.

Beste beweeginitiatief

De Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat is opgezet vanuit de gedachte dat sport en bewegen een cruciale rol spelen in een gezonde toekomst, zeker nu mensen in coronatijd minder zijn gaan bewegen.
In 2020 won het idee Pleintje, een samenwerking van onder meer Sportunity, JOGG Putten en Jong Putten, de eerste prijs. "Met de prijs konden we ons project een enorme boost geven en op dit moment zijn we met aantal gemeenten aan de slag om ons plan uit te rollen", aldus Niels Schut van Pleintje.
Hieronder kan je jouw stem uitbrengen voor het initiatief dat je wilt steunen. De komende week presenteren we de rest van de genomineerden. De stemmen tellen voor de helft mee in de uiteindelijke beoordeling, de andere keuze komt uit de vakjury met onder meer voormalig paralympisch kampioen tennis Marjolein Buijs en oud-Nederlands kampioen hardlopen Dennis Licht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!