Nieuws

Tien weken wandelen met je buurt, het 'Lokale Ommetje' wil inwoners uitdagen

PR.
PR. © Het Lokale Ommetje
DIDAM/LICHTENVOORDE - Dat bewegen belangrijk is, hebben we goed gemerkt tijdens de coronapandemie. Veel mensen gingen aan de wandel, met soms een steuntje in de rug. Even 'het ommetje aanzetten' doen veel mensen, via de Ommetje-app.
Maar in de gemeentes Oost Gelre en Montferland willen ze meer. Daar zijn ze van plan 'Het Lokale Ommetje' te introduceren. Een wandelchallenge speciaal voor inwoners. Het initiatief is genomineerd voor de Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat. In de app kan je nu al strijden in een team en punten halen om hoog in de ranglijst te komen.
Bekijk de video over Het Lokale Ommetje.
Bekijk de nominatie Het Lokale Ommetje

VIDEO STIMULERINGSPRIJS

Festival

"Het Lokale Ommetje moet de app nog dichter bij de inwoners brengen", leggen de initiatiefnemers uit. "De lokale challenge is een belangrijk middel om het sport- en bewegen in de openbare ruimte te stimuleren." De uitdaging duurt tien weken, dus kost wat doorzettingsvermogen. Als afsluiting wordt er een 'Ommetje Festival' georganiseerd op een vitaal sportpark, waar de kampioenen worden gehuldigd.
Voor de ontwikkeling van de app kunnen ze de Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat, ter waarde van twintigduizend euro, goed gebruiken. Als het in de twee gemeenten een succes blijkt, kan straks heel Gelderland een lokale challenge in de buurt aangaan.

Wil jij dat Het Lokale Ommetje wint?

Stem dan op jouw keuze voor de Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat. Dat kan tot 2 december via de speciale stempagina.

Beste beweeginitiatief

De Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat is opgezet vanuit de gedachte dat sport en bewegen een cruciale rol spelen in een gezonde toekomst, zeker nu mensen in coronatijd minder zijn gaan bewegen. In 2020 won het idee Pleintje, een samenwerking van onder meer Sportunity, JOGG Putten en Jong Putten, de eerste prijs. "Met de prijs konden we ons project een enorme boost geven en op dit moment zijn we met aantal gemeenten aan de slag om ons plan uit te rollen", aldus Niels Schut van Pleintje.
Hieronder kan je jouw stem uitbrengen voor het initiatief wat je wilt steunen. De komende week presenteren we de rest van de genomineerden. De stemmen tellen voor de helft mee in de uiteindelijke beoordeling, de andere keuze komt uit de vakjury met onder meer voormalig paralympisch kampioen tennis Marjolein Buijs en oud-Nederlands kampioen hardlopen Dennis Licht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!