Nieuws

Belgische politie viel binnen in Velddriel door onderzoek naar autozwendel

De twee auto's zijn gestolen in Duitsland.
De twee auto's zijn gestolen in Duitsland. © Meesters Multi Media
VELDDRIEL - De inval van de Belgische politie in Velddriel is onderdeel van een Belgisch onderzoek naar internationale autozwendel. Op de locatie nam de politie donderdag twee Range Rovers ter waarde van 100.000 euro per stuk in beslag. Er zijn geen aanhoudingen verricht.
De Belgische federale politie deed de inval op een terrein met in onbruik geraakte champignoncellen aan de Koestraat. Zij zijn hierbij ondersteund door Nederlandse collega's. De inval is onderdeel van een onderzoek van de politie Antwerpen.

'Gestolen in Duitsland'

De twee gevonden Range Rovers zijn recentelijk gestolen in Duitsland. De Belgische politie bevestigt dat alleen de twee voertuigen zijn aangetroffen in de champignoncellen. Er zijn geen aanhoudingen verricht, ook de bewoner van het woonhuis op het terrein is niet aangehouden.
Enkele maanden eerder zijn in Antwerpen twee mannen aangehouden die zich bezig hielden met het omkatten van gestolen auto's. Tijdens het onderzoek naar die verdachten is de Belgische politie de locatie in Velddriel op het spoor gekomen. Hoe dat precies ging, zegt de politie niet. Het is de eerste inval in Nederland in dit onderzoek. De Belgische politie sluit andere invallen in Nederland niet uit, omdat de autozwendel 'een internationaal karakter' lijkt te hebben. Het onderzoek is voorlopig nog in volle gang.
De inval in Velddriel is onderdeel van een Europees onderzoeksbevel (EOB). Sinds 2018 is een nieuw Benelux-politieverdrag van kracht. Hiermee is het voor Belgische agenten makkelijker om hun werk over de Nederlandse grens te doen.