Nieuws

Coronacijfers schieten door het dak, ruim 3600 Gelderlanders positief getest

Een recordaantal besmettingen in Gelderland donderdag.
Een recordaantal besmettingen in Gelderland donderdag. © ANP
ARNHEM - Er zijn donderdag door het RIVM 3633 nieuwe positieve coronatests in onze provincie gemeld. Dat is het hoogste aantal positieve tests in Gelderland sinds er gemeten wordt. Het vorige dagrecord stond op 2882 besmettingen.
Woensdag werden in Gelderland nog 2010 nieuwe besmettingen gemeld. Dat waren er dus 1600 minder dan vandaag. Het RIVM meldt wel dat er mogelijk nog een aantal positieve testuitslagen van het weekend bij kunnen zitten, toen was er een storing. "Maar vanaf morgen kan het aantal meldingen niet meer hoger uitvallen door de storing", zo meldt het RIVM.
Er werden door het RIVM 7 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld in Gelderland. Maar de cijfers van het aantal ziekenhuisopnamen zijn onvolledig. Er zijn (vooralsnog) geen regionale cijfers beschikbaar. Het aantal actuele opnames ligt waarschijnlijk hoger. Er zijn ook 10 nieuwe coronadoden gemeld, maar ook die cijfers zijn mogelijk onvolledig.

Ook landelijk record

In heel Nederland zijn tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn 23.680 positieve coronatests geregistreerd, ook dat waren er nog nooit zoveel.