Nieuws

Roy overmeestert overvaller met mes: 'Het was echt een moordwapen'

De twee gewonden zijn behandeld door het ambulancepersoneel.
De twee gewonden zijn behandeld door het ambulancepersoneel. © Timo Bouman/Persbureau Heitink
ARNHEM - Een snee tussen zijn duim en wijsvinger heeft hij eraan overgehouden. Roy overmeesterde woensdagmiddag samen met een andere klant een overvaller met een mes bij de Coop aan de Hommelseweg in Arnhem. "Het was echt een moordwapen", blikt hij terug.
De kassière heeft de schrik nog in haar lijf. Ze lijkt weer in huilen uit te barsten als ze op haar fiets naar huis stapt. Roy, een man met een luidde en tegelijk vriendelijke stem, slaat een arm om haar heen en troost haar. "Je komt morgen toch weer?", vraagt hij haar. Ze knikt.
Luister hier naar het gesprek met Roy, die de overvaller overmeesterde:
Het was een heftige middag voor het supermarktpersoneel. Rond 15.00 uur trok een man een mes in de winkel. "Best wel een moordwapen hoor. Daar maak je zeker een koe mee dood", benadrukt Roy.

Op de grond gedrukt

"Ik was toevallig in de winkel en hoorde in een keer herrie. Ik liep richting kassa om af te rekenen, maar ik zag een man met een mes." Een andere klant, die net als Roy gewond raakte, werkte de overvaller tegen de grond.
"Die jongen en ik hebben hem gewoon op de grond gedrukt totdat de politie kwam. Ik hoorde dat hij om geld vroeg bij de kassa. Het is goed afgelopen. Ik ben blij dan ik die mensen heb gered joh."

'Het was echt zo'n Rambo-mes'

Met zijn vingers schetst Roy hoe groot het steekwapen was. Een centimeter of twintig lijkt het. "Misschien wel groter. Het was echt zo'n Rambo-mes. Ik ben gesneden in mijn handen hier, maar dat maakt niet uit want het is goed afgelopen." Het ambulancepersoneel heeft de wond ontsmet.
Of hij niet bang was? "Iedereen gaat een keertje dood, dus waarom moet je bang zijn? Je moet gewoon ingrijpen that's it."